Rămâi conectat

Politică Administrație

Tudor Ponoran: În 16 noiembrie s-a câștigat mândria de a fi român!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tudor PonoranDragi zlatneni, albaiulieni, şi dragi români, ziua de duminică 16 noiembrie 2014 a însemnat enorm pentru viitorul democraţiei româneşti. Lupta pentru putere între două doctrine politice total diferite a fost învinsă şi depăşită de un alt front, cel al românilor cu dor şi dragoste de neam, cu dorinţa de libertate şi justiţie corectă – ei au pus preşedintele.

Românii din diaspora, umiliţi, nu s-au lăsat, s-au prezentat şi au votat după ore de stat la coadă în picioare, în frig şi în ploaie, au votat cu speranţa unui viitor altfel, cu mai puţină vorbărie şi circ. Românii din ţară şi străinătate au arătat că ţara noastră trebuie să îşi urmeze drumul muncii şi dezvoltării, drumul unei justiţii imparţiale şi lupta împotriva corupţiei care cu tentaculele ei a sufocat fiecare colţ al societăţii noastre.

Mândria de a fi român nu poate fi asociată cu furtul pădurilor, cu jaful resurselor naturale, cu sutele de privatizări frauduloase, cu distrugerea sistemului de educaţie şi sănătate. O populaţie săracă, adusă la limita subzistenţei, nu se poate niciodată îndrepta spre culturalizare şi spre libertate, ea fiind foarte uşor condusă de cei care o ţin la acest nivel! Partidul domnului Victor Viorel Ponta a primit instrucţiuni clare exact ca în vremea tovarăşului Iliescu şi a început această campanie electorală ameninţând oamenii, atentând la libertatea lor şi obligându-i să se implice în procesul electoral pentru candidatul stângii contrar voinţei şi concepţiei lor. Ultimele 6 săptămâni în Zlatna, oraşul în care trăiesc, au fost incendiare, reprezentanţii PSD făcându-şi liste cu oamenii care trebuie pedepsiţi pentru alegerea unui candidat de dreapta.

Mă întreb oare dacă în judeţul Alba au aplicat astfel de tertipuri meschine, oare ce s-a întâmplat în Olt sau Teleorman? Condamn această practică a ameninţării şi a atacului la libertatea de alegere a cetăţeanului, specifică anilor 50. Câţiva vârstnici mi-au relatat că se simte un parfum de Ana Pauker prin oraş, dar totuşi românii au fost nişte eroi, au învins ca un tăvălug monstruoasa organizare a partidului stat dovedind că domnia legii, statul de drept şi libertatea nu mai pot fi subjugate de semidocţii politruci roşii. Cred că principalul câştig al nostru, al românilor este înainte de toate, formarea unui tineret nou, cu aşteptări mai mari şi imposibil de manipulat cu televizorul sau cu pomeni electorale, oricând gata să ne mobilizăm într-un număr uriaş pentru a trage semnale de alarmă în ceea ce ne priveşte viitorul! Felicitări echipei ACL Alba, felicitări tuturor românilor pentru mobilizare!

Copreședintele organizației de tineret a ACL Alba,

Tudor Ponoran


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane Primăria Roșia Montană se pregătește să modernizeze patru drumuri comunale cu o lungime totală de aproape 11 kilometri. Este vorba despre DC 146, DC Coasta Henții, DC Hondru Curături – tronosnul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea