Trupa Penitenciarului Codlea pe scena Casei de Cultură din Aiud

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În perioada 6 – 12 decembrie trupa de teatru a Penitenciarului Codlea organizează un turneu de prezentare a piesei „Ciclopul” după Euripide. Reprezentanţiile vor avea loc în 5 oraşe: Aiud, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Sibiu şi Braşov. Turneul va debuta în data de 6 decembrie, de Sf. Nicolae, la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” din Aiud, începând cu ora 16.00. Intrarea este gratuită. „Trupa de teatru este formată din 11 persoane private de libertate, iar piesa pusă în scenă a fost selectată şi a participat la Festivalul de Teatru pentru deţinuţi care a avut loc în perioada 8 – 9 noiembrie la Teatrul Nottara din Bucureşti, regia purtând semnătura actorului Gabriel Costea, de la Teatrul Dramatic din Braşov. Scopul acestor reprezentaţii este promovarea rolului prosocial al penitenciarului ca instituţie utilă comunităţii şi diminuarea percepţiilor negative ale societăţii la adresa sistemului penitenciar”, a precizat comisar de penitenciare Valentin Nazare, directorul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Aiud. (L.I.)

USR - Alegeri parlamentare 2020
PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

DIANA 6 decembrie 2010 at 10:53

Sa va fie rusine!!!!!!!! Se pare ca niste criminali, hoti si talhari care ajung pe o scena oarecare sunt mai pretuiti decat niste elevi care au muncit ani de zile si au luat un loc importnant la un Festival Inetrrnational. Rusine sa fie!!!!!!!!!!!!!!111

Ioan Hadarig 6 decembrie 2010 at 15:11

Sunteti nedreapta. Nu toate persoanele private de libertate sunt criminali si talhari. Nu este important, decat pentru siguranta de moment, sa ii vedem inchisi cu multe lacate. Oamenii acestia trebuie recuperati pentru societate. Dupa ce isi vor ispasi pedeapsa ei trebuie sa se (re)integreze in comunitate. Ei vor trai alaturi de mine, de dvs., de famiile noastre si nimic n-o sa va arate ca sunt foste persoane private de libertate. E important, deci, sa poata reveni, ca oameni normali, in comunitate.
Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud, pe care eu il conduc, si-a deschis de ani scena celor care talentati, celor care au nevoie de exprimare, celor care vor sa spuna ceva comunitatii.
Sunt festivaluri de teatru nationale si internationale pentru elevi la care am sprijinit direct participarea tinerilor. Am adus tineri elevi si studenti pe scenele festivalurilor noastre. De aceea spun ca sunteti nedreapta.
Ioan Hadarig
manager, Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud

om pesimist 6 decembrie 2010 at 16:01

Fara indoiala in felul acesta vor fi recuperati…punand in scena piese de teatru… cultivand simtul estetic…
Un festival de teatru pentru deţinuţi era singurul lucru care ne mai lipsea…

Ioan Hadarig 6 decembrie 2010 at 16:49

Nu ati citit cu atentie articolul. Sunteti pasibil de pedeapsa. Glumesc. Nu Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud organizeaza un festival de teatru pentru persoanele private de libertate. Festivalul este organizat de/la Teatrul Nottara din Bucuresti. Noi doar sprijinim o reprezentatie si la Aiud prin oferirea salii de spectacole. Sigur, atata timp cat ne exprimam civilizat, putem avea opinii diferite. Putem pune in discutie si alte aspecte precum cele aratate de dvs. sau de cei care au postat pe forum la acest subiect.
Persoanele private de libertate au nevoie de o sansa ca sa revina in comunitate iar noi avem nevoie de o certitutine ca nu vor recidiva.
IH

Comentariile sunt oprite