Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Societate

Trupa de teatru „Skepsis” din Alba Iulia se perfecţionează în arta dramatică

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Trupa de Teatru “Skepsis” din Alba Iulia continuă formarea artistică printr-o colaborare de excepţie. În această perioadă, 15-23 martie, membrii trupei participă la un curs intensiv de aprofundare în arta dramatică, susţinut la Alba Iulia de regizorul israelian Eugen Stroe Nacht. După acest curs, trupa Skepsis are în vedere punerea în scenă a unui spectacol în gen Comedia dell Arte.

Experienţa trupei se îmbogăţeşte prin prezenţa la Alba Iulia a domnului regizor Eugen Stroe Nacht (Israel), venit pentru a susţine timp de 8 zile un curs intensiv de aprofundare a formării tinerilor actori în arta dramatică. Eugen Stroe Nacht continuă o linie profesională deschisă de tatăl său, celebrul regizor, actor şi comic Nicolae Stroe şi de maestrul său, cunoscutul regizor de teatru şi film Peter Brook, care a marcat decisiv dezvoltarea teatrului în secolul XX.

Actorii trupei Skepsis lucrează sub îndrumarea regizorului coordonator pentru a aprofunda direcţii fundamentale în arta actorului şi pentru a se iniţia în abordarea genului de teatru Comedia dell Arte – gen în care se va înscrie următorul spectacol ce va fi prezentat publicului în această primăvară.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Colaborarea este realizată de Grupul Skepsis, cu susţinerea Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia şi a Universităţii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, exprimând un nou pas în demersul de transformare a trupei în Teatru Comunitar.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Cu ce ne mai lăudăm în anul 2024 la Alba Iulia: Staţie de autobuz ca în Evul Mediu, în Orizont – ”Doi bolțari sunt… mai trebuie o scândură…”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu ce ne mai lăudăm în anul 2024 la Alba Iulia: Staţie de autobuz ca în Evul Mediu, în Orizont – ”Doi bolțari sunt… mai trebuie o scândură…” O fotografie cu felul în care arată o staţie de autobuz din municipiul Alba Iulia, în cartierul Orizont, a atras atenția internauților, care, mai în glumă mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea