Trei transferuri de marcă pentru Unirea Alba Iulia! Paul Păcurar, Claudiu Oara și portughezul Vitinha, în „Cetate”, sub comanda lui Bicheși

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

FC Unirea Alba Iulia, gruparea din Cetatea Marii Uniri, a izbutit să bifeze trei achiziții, jucători cu experiență, în două cazuri fiind vorba despre reveniri în „alb-negru”: atacantul Claudiu Oara (30 de ani, Performanța Ighiu) și mijlocașul Paul Păcurar (27 de ani, ultima dată la UTA Arad, nu a evoluat în acest an), ambii albaiulieni.

Un al treilea nume important este cel al fundașului portughez Vitinha (Vitor Tiago de Freitas Fernandes). În cazul micuțului apărător de picior stâng, vorbim despre o revenire după 7 ani la Unirea, Vitinha evoluând la formația uniristă în ultimul sezon petrecut în Liga 1 (2009-2010). Prezent în ultimii 6 ani în Bulgaria, la Ludogorets (2012-2017) și Cherno More (2017-2018), Vitinha s-a căsătorit în Alba Iulia în această perioadă, și în cazul său putându-se vorbi despre o întoarcere la „casa” de adopție. „Ne bucurăm că Paul Păcurar a ales Unirea, cu sufletul, deși a avut și alte oferte. Este un jucător care se pliază pe stilul nostru de joc, care cu siguranță își va aduce un aport însemnat la creșterea echipei. Claudiu reprezintă un vârf autentic, de careu, atacant pe care poți să te bazezi”, a spus antrenorul Adrian Bicheși, antrenor ce a avut 22 de jucători la primul antrenament, luni după-amiaza, învoiți fiind Schiau și S. Iacșa.

USR - Alegeri parlamentare 2020

*Andrei David, la Luceafărul Oradea!

Și lista plecărilor este semnificativă la echipa albaiuliană: Lăsconi (CS Afumați), De Marco (Italia), Al. Man (a renunțat la fotbal) și atacantul junior Andrei David. Cu 5 goluri înscrise în precedenta stagiune, ultimul (19 ani) se pregătește cu divizionara secundă Luceafărul Oradea, fiind foarte aproape să facă pasul spre eșalonul superior. „Suntem în discuții avansate cu Luceafărul pentru a realiza acest transfer. De asemenea, dacă ne înțelegem financiar cu Vitinha, putem spune că este jucătorul nostru, mai ales că acesta s-a stabilit în Alba Iulia”, a confirmat președintele Mihai Dăscălescu.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Uniriștii mai doresc 4 transferuri, portar, fundaș central, mijlocaș central, atacant, iar în funcție de aceste mutări, vor mai renunța la 2-3 jucători din lot. „Trebuie să ne mai întărim pentru că ne propunem un obiectiv mai îndrăzneț în campionatul viitor, un deziderat pe care ne dorim să și îl realizăm”, a punctat Bicheși. Programul amicalelor cuprinde întâlnirile cu CNS Cetate Deva (28 iulie), CS Hunedoara (4 august), Sportul Petrești (8 august) și FC Avrig (dublă, 11 și 18 august), sâmbătă, 21 iulie, fiind prevăzut un joc-școală, pentru testarea câtorva jucători aflați în probe.

Dan HENEGAR