Rămâi conectat

Ştirea zilei

Trei școli gimnaziale din Alba, în Top 50 la nivel național. Vezi clasamentul în județ, realizat de Ministerul Educaţiei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scoala-de-vara10Clasamentul școlilor gimnaziale din județul Alba

Ministerul Educaţiei a publicat un top 50 al celor mai bune şcoli gimnaziale din ţară în funcţie de media de absolvire şi de media de la examenul de evaluare. De asemenea, instituția a prezentat și clasamentul şcolilor gimnaziale, pe fiecare județ în parte.

Clasamentul poate fi un ghid util pentru părinții aflați în căutarea unei școli bune pentru copii lor dar și un feedback pentru elevii și profesorii fiecărei școli din țară.

În top 50 se află şi trei şcoli din județul Alba: Școala “Sfântul Iosif” Alba Iulia pe un excelent loc doi, Liceul de Arte Alba Iulia pe locul 13 și Colegiul Național “Lucian Blaga” Sebeș pe locul 21.

La “Sfântul Iosif”, media de absolvire a fost 9,85 şi media de la examenul de evaluare a fost 10, însă trebuie specificat că la această școală, un singur elev a susţinut evaluarea. La liceul privat „Sf. Iosif” cursurile se predau  în limba germană, unitatea școlară fiind administrată de congregaţia „Sf. Iosif”.

La Arte, media de absolvire a fost 9,54 şi cea de la evaluare,9,56, iar la Colegiul Național “Lucian Blaga” Sebeș, media de absolvire a fost 9,43 şi media de la examenul de evaluare a fost 9,43.

Județul Alba nu are nicio școală gimnazială în topul 50 al celor mai puțin exigente școli.

În Alba, medii mari au mai obţinut şi elevii de la Colegiul Național “Inochentie Micu Clain” din Blaj (locul patru pe judeţ), Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia Blaj (locul cinci pe judeţ) şi Colegiul Național “Avram Iancu” Cîmpeni (locul șase).

La nivel național, Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău, unde media din gimnaziu a fost 9,56, iar cea la evaluare, 9,81 este cea mai bună şcoală gimnazială din ţară. Pe următoarele locuri se află Şcoala Sfantul Iosif din Alba-Iulia, Şcoala Gimnazială Ulma din judeţul Suceava, Colegiile Naţionale Petru Rareş din Piatra Neamţ şi Andrei Şaguna din Braşov şi Şcoala din comuna Mihăileşti.

Vezi AICI TOPUL Școlilor Gimnaziale din județul Alba!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Profesorul Iosif Fiț ar putea primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia, după o carieră didactică, dirijorală și componistică, de peste 40 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Profesorul Iosif Fiț ar putea primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia, după o carieră didactică, dirijorală și componistică, de peste 40 de ani Iosif Fiț, profesor cu o carieră didactică de peste 40 de ani, va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia, distincție oferită în anul când […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea