Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Trei minori din Sebeș surprinși de jandarmi la furat într-un depozit din localitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Trei persoane au fost surprinse de jandarmii din Sebeş în incinta unei societăţi comerciale din localitate. Două dintre acestea riscă să fie cercetate penal.

duba jandarmiPotrivit Jandarmeriei Alba, “proprietarul unei societăţi comerciale situate pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Sebeş a solicitat duminică, 19 aprilie, la ora 13.10, ajutorul jandarmilor deoarece avea suspiciunea că în unul dintre depozitele firmei pătrunseseră persoane neautorizate.

Imediat a intervenit un echipaj de jandarmerie şi a surprins în incintă trei minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, doi dintre aceştia fiind domiciliaţi în Sebeş, iar unul în Lancrăm. Până să fie depistaţi de jandarmi cei trei reuşiseră să sustragă mai multe piese metalice, unele funcţionale, pe care doreau să le valorifice în interes personal la un centru de colectare a fierului vechi.

Existând suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt, echipajul de jandarmerie a întocmit un proces verbal despre împrejurările constatate, act care va fi înaintat Poliţiei Municipiului Sebeş pentru continuarea cercetărilor în cauză.

Pentru prevenirea acestor fapte reamintim că minorii care au împlinit vârsta de 14 ani pot să răspundă penal, iar faţă de aceştia se poate lua o măsură educativă neprivativă de libertate, iar în anumite condiţii, chiar o măsură privativă de libertate.

Măsurile educative neprivative de libertate sunt stagiul de formare civică, supravegherea, consemnarea la sfârşit de săptămână şi asistarea zilnică, iar cele privative de libertate sunt internarea într-un centru educativ, între 1 şi 3 ani şi internarea într-un centru de detenţie, pe o perioadă de până la 15 ani.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Profesor de la ASE: Sistemul de sănătate l-a lovit și pe „Mărgelatu”, așa cum i-a lovit pe toți românii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Profesor de la ASE: Sistemul de sănătate la lovit și pe „Mărgelatu”, așa cum i-a lovit pe toți românii Profesorul de la ASE, Cristian Păun, a discutat într-o postare pe una dintre rețelele de socializare despre sistemul de sănătate, care afectează mulți români și de ce să nu ne lăsăm înșelați de povestea recentă cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea