Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Trei elevi din Alba, medaliaţi cu bronz şi selectaţi pentru baraj

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În vacanţa de primăvară, la Piatra Neamţ a avut loc Olimpiada Naţională de Informatică, judeţul Alba fiind reprezentat de 6 elevi, dar şi de prof. Sorin Groza (Colegiul Naţional ”Titu Maiorescu” Aiud), membru în Comisia naţională de informatică.
„Concursul este pe an ce trece tot mai greu, dificultatea subiectelor este din ce în ce mai mare, aceasta datorându-se faptului că elevii încep studiul informaticii din clase foarte mici. Totuşi s-a încercat ca subiectele să fie echilibrate astfel încât toţi elevii să-şi pună în valoare cunoştinţele, iar cei mai buni să câştige. Înainte de festivitatea de premiere, gazdele au oferit tuturor participanţilor o binemeritată excursie la Casa Memorială ”Ion Creangă” de la Humuleşti şi apoi la Cetatea Neamţ. Cu toţii, de la elevi la profesori s-au declarat foarte mulţumiţi de organizarea olimpiadei, considerând-o absolut remarcabilă şi plecând cu amintiri plăcute de la Piatra-Neamţ”, a declarat prof. Sorin Groza.
În urma celor două zile de concurs, chiar dacă au ratat de puţin  premiile şi menţiunile oferite de MECTS, elevii Ovidiu Decean (cls. IX), de la Colegiul Naţional ”Titu Maiorescu” Aiud, Horaţiu Oancea (IX) şi Andrei Cioară (XI), ambii de la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, au fost recompensaţi cu medalii de bronz şi au obţinut dreptul de a participa la cele două probe de baraj pentru selectarea lotului naţional lărgit de informatică. Felicitări şi la mai mare! (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea