Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Trecerea României la moneda euro, principala preocupare a PMP în Parlamentul European

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

candidatii PMP la europarlamentare02Siegfried Mureşan, consilierul principal al Partidului European (EPP) a arătat la Alba Iulia principalele obiective ale membrilor PMP care vor ocupa scaunele de la Bruxelles: economii competitive, ban public gestionat cu atenţie, bănci puternice care să ofere credite la companii şi la persoane private.

Mureşan a mai spus că trebuie să continuăm procesul de apropiere şi de adâncire cu UE şi este importat să trecem cât mai repede la moneda euro, de îndată ce îndeplinim criteriile deoarece acest fapt ar duce la mai multă putere şi ar atrage mai mulţi investitori. Acesta a completat că aderarea la zona euro nu ar aduce cu sine o scumpire a preţurilor şi că nu este nicio bază economică sau ştiinţifică care să spună că vor fi scumpiri sau ieftiniri, dacă vom trece la zona euro.

Euro este moneda unică adoptată până în prezent de 18 din cele 28 state membre ale Uniunii Europene, Letonia fiind ţara care s-a alăturat cel mai recent (din 1 ianuarie 2014) grupului zonei euro. În afară de Danemarca şi Regatul Unit, care au recurs la „clauza de exceptare” de la adoptarea monedei unice, celelalte 8 state din afara Eurosistemului, inclusiv România, s-au angajat să adopte euro odată ce vor îndeplini criteriile de convergenţă stabilite prin Tratatul de la Maastricht.

Declaraţiile lui Mureşan au fost oferite cu ocazia unei conferinţe de presă la cafeneaua Carolina din Alba Iulia, cu o zi după lansarea candidaţilor la europarlamentare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Gabriel Pleșa este, OFICIAL, candiatul PNL la Primăria Alba Iulia. Lista de consilieri propusă pentru consiliul local

Unirea Ziarul

Publicat

în

Gabriel Pleșa este, OFICIAL, candiatul PNL la Primăria Alba Iulia. Lista de consilieri propusă pentru consiliul local PNL Alba Iulia a depus doarele pentru candidatura la Primăria și Consiliul Local Alba Iulia, potrivit unei postări pe facebook a primarului Gabriel Pleșa: ”Alba Iulia are cu cine! Pentru Primărie, pentru Consiliul Local, PNL are ECHIPĂ! Alături […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea