Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Traficul feroviar în pericol! Un rom din Sebeş a vrut să scoată din funcţiune echipamente de semnalizare CFR şi să plece cu ele acasă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sunt tot mai dese furturile de componente din infrastructura Căilor Ferate Române,  care pun în pericol siguranţa pasagerilor care, fără să bănuiască nimic, se pot urca în tren şi să se îndrepte către un accident deosebit de grav, atât din punctul de vedere al unor posibile pierderi de vieţi omeneşti cât si al pagubelor materiale. Toate aceste lucruri se pot întâmpla pentru că nişte inconştienţi cred că pot să ia din şinele, cablurile sau instalaţii de semnalizare aflate în locuri nesupravegheate de nimeni şi să le vândă pe nimic.

Aşa s-a întâmplat şi vineri, 10.08.2012, în plină zi, poliţiştii Postului de Poliţie Transport Feroviar Vinţu de Jos, au fost sesizaţi de către impiegatul de mişcare din staţia CFR Sebeş, cu privire la faptul că, pe aparatul de comandă, s-au ocupat  secţiunile I şi II Sebeş – Cunţa.

Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, unde l-au prins în flagrant pe C.F., de 32 de ani, din Sebeş, care a sustras din doi picheţi ai instalaţiilor de semnalizare şi dirijare feroviară, aflate în funcţiune, un  număr de 4 transformatori şi 8 rezistenţe, componente în valoare de 4.815 lei.

Faţă de C.F. a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de azi, 11.08.2012, să fie prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sebeş cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea