Rămâi conectat

Actualitate

Totul despre admiterea la liceu 2022: Ce trebuie să facă elevii care au fost repartizați computerizat la opțiunile dorite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Totul despre admiterea la liceu 2022: Ce trebuie să facă elevii care au fost repartizați computerizat la opțiunile dorite

Ministerul Educației a publicat rezultatele repartizării computerizate la liceu 2022, iar elevii care au fost repartizați trebuie să urmeze încă un pas pentru a fi admiși în clasa a IX-a și a începe anul școlar 2022-2023.

Următorul pas pentru confirmarea locului la liceu este depunerea dosarului de înscriere la secretariatul școlii la care au fost elevii repartizați. Aceștia trebuie să se prezinte la școală însoțiți de un părinte și să depună un dosar cu o serie de documente.
Ce trebuie să conțină dosarul de înscriere la liceu

Elevii care au fost repartizați la un liceu, trebuie să ajungă la secretariat în perioada 15-20 iulie și să depună dosarul de înscriere.

Acesta trebuie să conțină următoarele documente:

1. Certificatul de naștere al elevului în original și copie
2. Cartea de identitate a elevului în original și copie, acolo unde este cazul
3. Cartea de identitate a părinților în original și copie
4. Sentință de divorț a părinților, acolo unde este cazul
5. O adeverință medicală eliberată de medicul de familie cu specificația „pentru admitere”
6. Foaia matricolă în original
7. Fișa medicală în original

Pe lângă aceste documente, la școală vor primi o cerere de înscriere pe care trebuie să o completeze.

Când se depune dosarul de înscriere la liceu

Potrivit calendarului admiterii în liceu 2022, elevii însoțiți de părinți trebuie să depună dosarul de înscriere în perioad 15-20 iulie.

Ei trebuie să fie atenți, însă, la programul secretariatelor liceelor la care au fost repartizați. Având în vedere că 15 iulie este vineri, există posibilitatea ca școlile să aibă program mai scurt.

De asemenea, sâmbătă și duminică 16-17 iulie, nu se lucrează, astfel că abia de luni se va relua programul de depunere a dosarelor.
Etapa a doua a repartizării computerizate

Pentru elevii care nu au fost repartizați la liceu din varii motive, urmează etapa a doua de repartizare. În a această etapă se pot înscrie candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022-2023.

După prima etapă ed repartizare au rămas libere peste 4.990 de locuri la liceu și 6.850 de absolvenți de clasa a VIII-a au rămas nerepartizați.

Pe 25 iulie, pe site-urile inspectoratelor județene, vor fi afișate locurile rămase libere după încheierea primei etape de repartizare, iar începând cu a doua zi, elevii alături de copii pot să completeze fișele de înscriere.

Pe data de 6 august se vor anunța rezultatele etapei a doua și toți absolvenții claselor a VIII-a vor știi unde încep anul școlar 2022-2023.
Calendarul etapei a doua de repartizare la liceu 2022

► 25 iulie 2022: Afișarea centrului de admitere și a situației locurilor rămase libere

► 26 iulie 2022: Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

► 27–28 iulie 2022: Desfășurarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă;

► 28-29 iulie 2022: Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini.

► 1-3 august 2022: Primirea cererilor de înscriere a candidaților

► 4-5 august 2022: Repartizarea candidaților în etapa a doua, de către comisia de admitere.

► 6 august 2022: Transmiterea rezultatelor repartizării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea