Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Toți olimpicii români medaliați la olimpiadele internaționale de matematică și fizică, din 2018 încoace, au plecat din țară. Nu au niciun gând de întoarcere!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Toți olimpicii români medaliați la olimpiadele internaționale de matematică și fizică, din 2018 încoace, au plecat din țară. Nu au niciun gând de întoarcere!

Profesorul de la ASE, Cristian Păun, orginar din Alba Iulia, atrage atenția într-o postare pe o rețea de socializare, asupra unui fenomen de amploare, generalizat în ultimii ani, legat de elevii olimpici români care au obținut medalii la matematică și fizică:

”Toți olimpicii români medaliați la olimpiadele internaționale de matematică și fizică, din 2018 încoace, au plecat din țară. Nu au niciun gând de întoarcere.

Păi nu este normal? Ce vi se pare anormal? Țara e condusă de indivizi certați cu școala, care au terminat-o cu chiu cu vai, din mila profesorilor, la vârste la care unii au nepoți. Alții de aceeași teapă sunt promovați zi de zi, să mai preia o parte din putere.

Adică, din libertatea noastră. Și a copiilor noștri. Cei cu școală „pe bune” nu au ce să caute în față. Să stea cuminți în banca lor. Deranjează incompetenții. De aia ne pleacă copiii. Ce să caute aici? Să sclavagească pentru „ciolaci”, „cîrstoi”, „piedoni” sau pentru țuțerii lor numiți de ei, fără să primească mare lucru toată viața?

Citește și: Mai mulți BANI pentru elevii olimpici: 1.000 de lei – premiul I. Cât primesc restul olimpicilor de pe podium

Nici nu ai curaj, ca părinte, să îi ceri să rămână. Nu îndrăznești să faci asta. Știi și tu că aici riscă să moară lovit de o beizadea băută sau drogată, să moară ars la un concert, să fie operat de alt braț decât cel bolnav… Riscă să pice el de vinovat pentru incompetența sau dezinteresul altora.

Riscă să pice pe mâna unor analfabeți funcționali, incapabili să vadă consecințele acțiunilor lor imediate. Să muncească ca un sclav pentru ei și ei să își asume toate meritele.

Ce că nu au școală, sunt buni gospodari! Fură, maică, fură, dar mai și fac!

Mai bine îi lași să plece! Chiar dacă te vei topi de dorul lor…”, a scris profesorul Păun.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea