Rămâi conectat

Actualitate

Mai mulți BANI pentru elevii olimpici: 1.000 de lei – premiul I. Cât primesc restul olimpicilor de pe podium

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai mulți BANI pentru elevii olimpici: 1.000 de lei – premiul I. Cât primesc restul olimpicilor de pe podium

Cuantumul pentru premiile elevilor olimpici va fi mărit, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență ce a fost pus în consultare publică de Ministerul Educației. Astfel, elevii care obțin premiul I la olimpiadele naționale vor primi 1.000 de lei. Suma alocată pentru premiul al II-lea este de 700 de lei.

Cu referire la aceste stimulente financiare, proiectul prevede modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011. Astfel, la articolul 57, după alineatul (4), se introduce un nou alineat, alin. (4^1 ) și va avea următorul cuprins: „(4¹) Cuantumul minim al stimulentelor financiare pentru elevii care obțin performanțe la olimpiadele naționale este după cum urmează:

  • i) pentru premiul I – 1000 de lei;
  • ii) pentru premiul al-II -lea – 700 de lei;
  • iii) pentru premiul al- III-lea – 500 de lei;
  • iv) pentru mențiuni – 300 de lei.”

Iată ce a declarat ieri Ministrul Educației despre creșterea acestor premii, la B1TV, că actualele premii sunt derizorii în raport cu performanța acestor copii: „Un alt lucru pe care Ministerul Educației poate să-l facă este creșterea premiilor, care în momentul de față sunt 300 de lei – premiul I, 200 de lei – premiul al II-lea, 100 de lei – premiul al III-lea și doar 65 de lei – mențiune, care sunt premii derizorii în raport cu performanța acestor copii, la un cuantum de minimum 1000 de lei – premiul I, 700 de lei – premiul al II-lea, 500 de lei premiul al III-lea și 300 de lei – mențiune. Alături de bursa care se primește în fiecare lună de 500 de lei (…).”

O altă modificare se referă la stabilirea unui cuantum de 200 de lei/zi pentru fiecare participant la olimpiadele naționale școlare.

În legătură cu alocațiile zilnice pentru fiecare elev care participă la olimpiadele națională, Sorin Cîmpeanu a spus că, „deși au crescut de la 50 de lei la 100 de lei pe zi pentru a plăti costurile cazare și de masă, trei mese pe zi, apreciez că este puțin, motiv pentru care am decis să propun Guvernului creșterea cuantumului de la 100 la 200 de lei pe zi, alocație pentru cazare și masă”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri Prin ordinul nr. 1.648 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumusețare și saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală sunt introduce schimbări radicale în modul de operare a saloanelor de înfrumusețare și de tatuaj. La art. 15 sunt prevăzute următoarele reguli: este interzisă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea