Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tinerii din Blaj arestați pentru proxenetism şi spălare de bani află mâine dacă vor fi eliberați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, Curtea de Apel Alba Iulia judecă contestațiile formulate de Ioan Sorin Cristian Boitor, Valentin Dan Sarlea, Laszlo Daniel Szabo, Sabau Vasile Florin Ungurean și Marius Vasile Borcea împotriva deciziei Tribunalului Alba din 5 martie, privind arestarea prevenivă pentru 30 de zile în cazul celor șase tineri din Blaj acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a  unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

proxenet01

 

“Contestaţiile formulate de cei 6 inculpaţi împotriva încheierii penale din 05 martie 2016 dispusă de Tribunalul Alba în dosarul 797/107/2016 se vor judeca la Curtea de Apel Alba Iulia miercuri, 09 martie 2016, începând cu ora 12. Prin încheierea contestată din 05 martie 2016 Tribunalul Alba a admis propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor 6 inculpaţi, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a  unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani”, informează Curtea de Apel Alba Iulia.

Unul dinbtre cei ;ase, Constantin Daniel Boitor, a primit mandat de arestare în lipsă, polițiștii fiind pe urmele sale.

Reamintim că la data de 4 martie a.c., BCCO Alba-Iulia și DIICOT – ST Alba Iulia au efectuat 21 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat pe trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat tinere, cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în ţări precum Italia, Germania, Austria şi Belgia. În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Augsburg.

Potrivit DIICOT, multe dintre fetele exploatate au devenit, în timp, dependente emoțional de proxeneți, fiind într-o perpetuă stare de temere față de aceștia şi rămânând sub controlul lor perioade îndelungate de timp, membrii grupării recurgând la constrângerea fizică şi emoţională. În ultimii ani, liderul grupării ar fi efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la 2.395.988 de lei şi 183.758 de euro.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. (TB)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea