Rămâi conectat

Cultură Educație

Tinerii din Alba au şansa să participe la Sesiunea Regională de Selecţie a Parlamentului European

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parlament European01Ai peste 16 ani? Esti interesat de problemele europene actuale? Doreşti să te implici? Poţi participa la Sesiunea Regionala de Selectie EYP Romania  Primăvara 2014 care va avea loc în 21-23 martie 2014.

Parlamentul European al Tinerilor (EYP), fondat în 1987, este o organizație europeana de reprezentare a tinerilor din statele membre. EYP promovează dimensiunea europeană în educatie și oferă posibilitatea elevilor/studenților, care fac parte din grupa de varstă 16-22, să participe la o experientă practică și pozitivă de învățare. Parlamentul European al Tinerolor este cel mai important proiect care oferă o educaţie non formală la care tinerii europeni pot lua parte. Implicaţiile academice, politice, sociale, emoţionale sunt garantate pentru a îmbunătăţi educaţia şi maturitatea personală a fiecarui participant, în beneficiul lor, al scolilor, al familiilor, al profesorilor.

Toate sesiunile EYP se desfăşoară conform unui program care are la bază o metodologie comună:

Mai întâi, participanţii sunt împărţiţi în comitete şi implicate în trainingul de comunicare numit “Teambuilding”.

În etapa următoare, Committee Work (Munca în comitet), tinerii delegati lucrează împreună pe o temă  curentă de politică europeană şi propun o moţiune de rezoluţie.

În final, rezoluţiile tuturor comitetelor sunt dezbătute într-o Adunare generală parlamentară, urmărind modelul Parlamentului European şi unde limbile de lucru sunt engleză şi franceză.

Prin prizma unor evenimente culturale, precum Euroconcert-ul sau Eurovillage-ul participantii devin activi şi creativi în exprimare prin muzica, jucarea unui rol sau dans.

Din cadrul acestei regionale vor fi selectaţi 20 de tineri pentru Sesiunea Naţională de Selecţie EYP RO, care va avea loc în vara 2014. În cadrul Sesiunii Naţionale 2014 vor fi selectaţi tinerii participanti la sesiunea internaţionala EYP din primavara 2015 (Izmir), în baza calificativelor obţinute şi a activitatii în EYP RO. Sesiunile Internaționale EYP sunt evenimente importante organizate de Parlamentul European al Tinerilor deoarece ele reunesc peste 200 de tineri pasionati de politica din diferite tari europene.

Tinerii care doresc să participe la Sesiunea Regională de Selecție EYP Transilvania 2014 (21-23.03.2014,Busteni Jud. Prahova) trebuie să formeze o delegaţie de 11 membri (10 politicieni+1 muzician) care sa stăpânească limba engleza sau franceza bine şi care să aiba varsta cuprinsă între 16 si 22 ani, ca mai apoi ambasadorul delegaţiei să trimită toate aplicaţiile către [email protected], până la data 25.02.2014 orele 23:59. Pentru a intra in posesia aplicatiilor contactati unul dintre cei doi responsabili sau accesati siteul fundatiei.

Dupa ce delegatia este acceptata în mod oficial de catre responsabili ei trebuie sa depuna în contul Fundatiei EYP taxa de participare în valoare de 260 de lei astfel asigurandu-şi masa, cazarea şi materialele necesare activităţilor.

Mai multe informatii se pot gasi pe siteul fundatiei, la coordonatorul judeţean Alba, Andrei Victor Popoviciu – [email protected].


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea