Rămâi conectat

Actualitate

Tereza Brantlova (Cehia) – un nou transfer pentru CSU Alba Iulia *Conducătorul de joc va fi antrenată la Alba Iulia de Tomas Bilek

Publicat

în

Tereza Brantlova (Cehia), conducător de joc în vârstă de 30 de ani este un nou transfer pentru echipa CSU Alba Iulia. Blonda baschetbalistă (foto în albastru) a evoluat ultima dată în Spania la Cadí la Seu şi a acceptat oferta din Cetatea Marii Uniri pentru a lucra cu compatriotul său antrenorul Tomas Bilek, care o cunoaşte din Cehia. Aceasta a mai evoluat la VS Praga (2010-2011),  Karlovy Vary (Cehia, 2009-2010), Elfic Fribourg (Elveţia, 2008-2009), Shelen Krasnoyarsk (Rusia, 2007-2008), sau DKSK Miskolc (2006-2007, Ungaria). „Suntem în discuţii cu câteva jucătoare pentru a creiona cât mai repede lotul. Obiectivul ferm este o clasare în locurile 1-4. Avem semnate deja contractele cu 4 jucătoare, Tarţa, Tobbin, Vukoje şi Brantlova„, a spus Daniel Breaz, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Brantlova va împlini 30 de ani în 28 octombrie şi are o înălţime de 1,72 metri. După încheierea stagiunii precedente, gruparea albaiuliană a renunţat la serviciile internaţionalei Ancuţa Stoenescu, jucătoare ce evoluează pe acelaşi post.

*CSU Alba Iulia se mişcă pe piaţa transferurilor

Politica de transferuri a formaţiei albaiuliene s-a modificat substanţial în această vară, mizându-se pe transferuri de Europa, de genul Jovana Vukoje (BC Danzio Timişoara, 26 ani) şi Tereza Brantlova (Cehia). După un singur campionat petrecut la Timişoara, sârboaica a atras atenţia cluburilor cu bugete mari şi a dat curs ofertei de la Alba Iulia. „Este adevărat, Vukoje a preferat oferta de la Alba Iulia. Nu puteam concura cu ce i-au oferit cei de acolo. Vorbim practic de o dublare a salariului ce l-a avut aici”, a recunoscut preşedintele lui Danzio, Dan Ionescu.

Elit - Gustul Desăvârșit

În contextul în care celelalte echipe din Divizia A încă nu şi-au deconspirat planurile de întărire a loturilor, oficialii CSU Alba Iulia preferă să ţină la secret „mutările”.

*Breanna Salley nu mai vine!

Dată drept sigură în urmă cu câteva săptămâni, americanca Breanna Salley nu mai este sigură va continua la Alba Iulia, spre deosebire de Becca Tobin. Surse din cadrul clubului susţin că iniţial Salley  a fost acord cu propunerea de prelungire a contractului, dar ulterior s-a răzgândit, a plusat şi oficialii CSU n-au mai insistat pe respectiva pistă. „Deocamdată subiectul a rămas în discuţie în privinţa semnării contractului cu Breanna Salley„, a spus Breaz.

Cu siguranţă însă, la reunirea lotului, programată în jurul datei de 1 august, la Alba Iulia vor fi prezente şi cele trei „straniere” acontate: Becca Tobin, Jovana Vukoje şi Tereza Brantlova.

Pentru a afla mai multe detalii despre cariera şi viaţa viitoarei jucătoare a CSU Alba Iulia vezi www.terezabrantlova.com/


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Șapte noi profesii introduse în Clasificarea Ocupațiilor din România: Care sunt acestea

Publicat

în

Șapte noi profesii introduse în Clasificarea Ocupațiilor din România: Care sunt acestea

Conform unui ordin al Ministerului Muncii, șapte noi profesii au fost recent incluse în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR). Clasificarea Ocupațiilor din România cuprinde toate meseriile recunoscute din România, o listă care este permanent actualizată.

Noile ocupații sunt:

1. Creator/conceptor articole vestimentare 311944

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Expert comunicare guvernamentală 243224

3. Expert e-guvernare 242234

4. Inspector de urmărire și administrare bunuri 261924

5. Manager comunicare guvernamentală 121311

6. Specialist marketing online 243105

7. Tehnician de radiologie și imagistică licențiat 226928

Astfel se poate observa că ocupația ”instructor de dans” se mută din grupa de baza 2653 Dansatori și coregrafi în grupa de bază 3423 Instructori și coordonatori de programe de pregătire fizică și activități recreative, la codul 342310.

În februarie au fost introduse 69 de noi ocupații, ca urmare a preluării unor ocupații din Clasificarea Europeană a Aptitudinilor, Competențelor, Calificărilor și Ocupațiilor, care se regăsesc în Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior.

În anul 2022, până la această oră au fost adăugate aproape 30 de noi profesii.

Noile ocupații adăugate în COR de la începutul lui 2022

1. administrator de securitate în domeniul TIC – 252908

2. analist comportamental – 226927

3. analist de afaceri – 242120

4. analist de afaceri în domeniul TIC – 251102

5. analist în servicii și politici de sănătate – 242233

6. analist testare software- 351108

7. aranjor muzică – 265245

8. arhitect de interior – 216111

9. arhitect de sistem în domeniul TIC – 251104

10. artist multimedia – 265111

11. asistent medical specializat – 222102

12. auditor de securitate cibernetică – 252906

13. barman preparator de cafea (barista) – 513203

14. chimist analist – 211312

15. compozitor muzică de film/teatru – 265240

16. compozitor muzică electronică – 265241

17. compozitor muzică publicitară – 265243

18. compozitor muzică sacră – 265242

19.compozitor muzică usoară/pop – 265239

20. conducător formație muzicală – 265248

21. consilier de stat – 111241

22. consilier filosofic – 263311

23. consultant de securitate cibernetica – 252907

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Traian Băsescu își vrea privilegiile înapoi: Proces cu SPP la Curtea de Apel București. Ce reclamă fostul președinte al României

Publicat

în

Traian Băsescu își vrea privilegiile înapoi: Proces cu SPP la Curtea de Apel București. Ce reclamă fostul președinte al României

Fostul președinte Traian Băsescu își vrea privilegiile înapoi și cere acest lucru în instanță, unde a deschis un proces împotriva Serviciului de Protecție și Pază (SPP). Părțile, chemate joi în fața magistraților Curții de Apel București, informează Mediafax.

Traian Băsescu are calitatea de reclamant în procesul de la Curtea de Apel București, iar SPP este pârât. Fostul președinte cere instanței de contencios administrativ şi fiscal suspendarea executării actului administrativ nr. 1029/28.03.2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dosarul a fost înregistrat în 28 aprilie, la o lună după ce fostul președinte al României a rămas fără privilegiile pe care le-a avut ca șef al statului, ca urmare a deciziei definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție care a stabilit că Traian Băsescu a fost colaborator al fostei securități.

Fostul președinte Traian Băsescu ar putea fi evacuat din vila de protocol și s-a cerut ajutorul unui executor judecătoresc. RA-APPS a anunțat miercuri că Băsescu nu a respectat termenul legal pentru eliberarea imobilului.

„Prin notificarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, Dlui. Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosința gratuită a imobilului- reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât Dumnealui, cât și membrii familiei au obligația de a elibera și de a preda reședința oficială. În data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care Dl. Traian Băsescu avea obligația de a elibera și preda imobilul situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1″, au anunțat reprezentanții RA-APPS.

Ca urmare, fostul președinte ar putea fi evacuat.

„Întrucât imobilul menționat nu a fost eliberat și predat către R.A.-A.P.P.S., fostul Președinte al României a fost notificat, în acest sens, prin executor judecătoresc. Precizăm faptul că, în condițiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reședinței oficiale, vom demara procedurile de evacuare”, au precizat reprezentanții RA-APPS.

Fostul președinte al României a pierdut dreptul de a folosi locuința de protocol, după ce instanța supremă a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. Ulterior, Traian Băsescu a anunțat că își cumpără un apartament în București pentru a elibera vila RA-APPS.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ministerul Transporturilor mai face o încercare pentru a salva CFR Marfă: Soarta companiei ar putea fi decisă la Bruxelles

Publicat

în

Ministerul Transporturilor mai face o încercare pentru a salva CFR Marfă: Soarta companiei ar putea fi decisă la Bruxelles

Ministerul Transporturilor încearcă să salveze CFR Marfă, o companie-cheie a statului, mai ales în contextul crizei din Ucraina, când este nevoie de soluţii rapide pentru transportul volumelor mari, în special cereale.

CFR Marfă are pierderi şi datorii uriaşe, iar variantele pe care le va propune guvernul trebuie să respecte regulile de concurenţă pe care le-a stabilit Comisia Europeană.

Elit - Gustul Desăvârșit

Soarta companiei CFR Marfă ar putea fi decisă în luna iunie, la Bruxelles, când ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, urmează să propună Comisiei Europene variantele statului român, notează RRA.

Cu o cotă de piaţă de 20%, CFR Marfă trebuie să returneze Ministerului Finanţelor peste 500 de milioane de euro, reprezentând ajutorul de stat acordat ilegal în 2013, o variantă fiind procedura de dare în plată, adică transferul de active, clădiri şi mai ales materialul rulant, vagoane şi locomotive.

CFR Marfă are peste 27.000 de vagoane, însă funcţionale sunt 8.500. În portul Constanţa, luna trecută, au fost mutate aproape 400 de vagoane, iar alte 300 de vagoane, nemişcate de ani buni, blochează liniile de tren care trebuie eliberate urgent pentru a ajuta la descărcarea mărfurilor.

Corneliu Vişoianu, director în Ministerul Transporturilor: „Organizăm o vizită la Bruxelles, unde domnul ministru va purta aceste discuţii direct cu Comisia, încercând să rezolvăm problemele de legalitate.”

sursa: forbes.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare