Rămâi conectat

Ştirea zilei

Teodor Meleşcanu: „Cugirul are şanse să redevină unul dintre marii producători de armament şi muniţie”

Publicat

în

În cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie o delegaţie reprezentând Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională condusă de senatorul Teodor Meleşcanu a efectuat o vizită la Cugir. Prima oprire a preşedintelui comisiei a fost la Primăria oraşului Cugir, unde a fost întâmpinat de către primarul Adrian Teban, viceprimarul Rodica Florea şi consilierul judeţean Mihai Nicuşor. După o scurtă discuţie cu aceştia, delegaţia s-a deplasat la UM Cugir şi Fabrica de Arme, societăţi care produc armament şi muniţie pentru sectorul de apărare.
Potrivit lui Teodor Meleşcanu, prezenţa la Cugir este motivată de intenţia de relansare a industriei de apărare care, „în actualele condiţii economice este un lucru esenţial, şi pentru România în ansamblul ei şi pentru un oraş cum este Cugirul. Vom discuta cu conducerile celor două societăţi modul în care, la nivel parlamentar, putem să sprijinim, în mod direct, această relansare, astfel încât să fie concentrate spre retehnologizare şi intrarea pe piaţa internă şi externă cu armament de tip NATO.”
Preşedintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, Teodor Meleşcanu, şi-a exprimat convingerea că oraşul Cugir are o şansă foarte mare să redevină ceea ce a fost, adică unul dintre marii producători de armament şi muniţie. Pentru a reuşi acest lucru, din punctul său de vedere, este esenţial ca societăţile să îşi evalueze corect costurile, să-şi asaneze partea de datorii şi de management, şi nu în ultimul rând să facă pasul necesar pentru a asimila o nouă tehnologie.
La întrebarea noastră referitoare la scandalul legat de recalcularea pensiilor militarilor, fostul ministru al Apărării a declarat: „Cred că cea mai mare eroare a fost să se demoleze sistemul de pensii ocupaţionale pentru militari. Trecerea la sistemul public de pensii creează probleme şi inechităţi foarte mari. În opinia noastră, cea mai bună modalitate ar fi să se scoată pensiile militare din legea unică a pensiilor, şi să se revină la prevederile Legii nr. 164, care reglementează pensiile pentru militari şi ceilalţi din sistem. În cazul în care acest lucru nu se va face şi se va umbla iar cu alte hotărâri de guvern de recalculare, în opinia noastră oamenii ar trebui să-şi urmărească drepturile în justiţie, însă ar fi foarte păcat pentru că este vorba de oameni în vârstă şi mulţi dintre ei nu vor mai ajunge să se bucure de pensie. Deci cea mai bună măsură este suspendarea recalculării, pe care am salutat-o, dar ar trebui să meargă şi la scoaterea pensiilor militare din sistemul public de pensii”. Vom reveni în ediţia viitoare cu noi amănunte.
Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

Publicat

în

DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

DN 74- Bucium – Dealul Mare a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru șoferi, din cauza efectelor negative ale vremii.

Drumul a fost parțial blocat de aluviuni și crengi doborâte de vremea tot mai instabilă.

„Intervenția autorităților pe DN 74- Bucium – Dealul Mare pentru înlăturarea copacilor căzuți și aluviunilor, ca urmare a ploii abundente din zona respectiva.”, a scris viceprimarul orașului Abrud, Sergiu Simina, în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri după-amiaza în 14 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Publicat

în

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Cetățenii orașului Câmpeni s-a trezit luni cu străzile sub ape după o ploaie torenţială. Mai multe drumuri au fost inundate, iar apa s-a strâns în ritm rapid.

Străzile au ajuns în unele zone din oraş să semene mai degrabă cu nişte piscine prin care au „înotat“ oameni şi maşini.

Elit - Gustul Desăvârșit

După cum se vede și din imagini apa era destul de mare, în unele locuri trecând peste roțile mașinilor, iar canalizările n-au mai făcut față volumului de apă.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

Video: Facebook – Radu Stoica


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

În intervalul 08.08.2022 ora 16:00 – 10.08.2022 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Satu Mare), Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Cluj), Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval SH Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele: Timiș și Arad), Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Șag, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia (județele: Caraș Severin și Timiș), Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Gorj și Caraș Severin), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara, Gorj și Mehedinți), Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sebeș Olt – amonte Ac. Ionești (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș), Olteț – bazin superior (județele: Gorj și Vâlcea), Argeș – bazin superior și Dâmbovița – bazin superior (județele: Argeș și Dâmbovița).

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare