Tentativă de omor completată cu multă băutură, dans şi un cuţit care a dispărut de la locul faptei

Tentativă de omor completată cu multă băutură, dans şi un cuţit care a dispărut de la locul faptei • Motivarea Tribunalului Alba într-un dosar în care o femeie din Aiud a primit 4 ani de închisoare

Tribunalul Alba a motivat decizia prin care o femeie de 53 de ani, din Aiud, a fost condamnată la pedeapsa de 4 ani de închisoare, cu executare, pentru infracțiunea de tentativă la omor calificat. Inculpata a contestat hotărârea, astfel încât dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, unde va avea loc un prim termen în 13 iunie.

Agresiunea a avut loc în noiembrie 2017, pe fondul consumului de alcool. ”În după-amiaza zilei de 12.11.2017, persoana vătămată și numita T. M. s-au deplasat la locuința inculpatei, unde au consumat băuturi alcoolice. În jurul orei 17.00, cei trei au mers la bar, unde au mai băut alcool. La acel local inculpata l-a întâlnit pe numitul H., o cunoștință de a sa, căruia i-a dat 20 de lei pentru a-i face rost de un litru de vinars. După ce susnumitul a cumpărat băutura, Mărcuș M. i-a invitat la locuința ei pe F. V., T. M. și H.

În apartament a venit ulterior o vecină a inculpatei. Cei prezenți au continuat să consume băuturi alcoolice și s-a dansat. La un moment dat, în jurul orei 19.00, au apărut discuții mai aprinse între persoana vătămată și prietena acestuia. Numita i-a cerut să plece din casa numitei Mărcuș M, dar acesta nu s-a conformat. Același lucru i l-a solicitat și inculpata, dar persoana vătămată nu a ieșit din locuință. În acele împrejurări, în timp ce persoana vătămată era în picioare, inculpata a luat un cuțit de pe masa din cameră și l-a lovit cu acesta în zona stângă a toracelui.

Acesta a părăsit imediat locuința și apoi și-a dat seama că rana e serioasă și a revenit în casa inculpatei, unde i-au fost acordate îngrijiri, până la sosirea ambulanței”, astfel se descrie în motivare modul în care a avut loc înjunghierea bărbatului de 50 de ani de către femeia condamnată la închisoare.

Victimei i-a fost provocată o plagă penetrantă a hemitoracelui stâng, leziunile necesitând pentru vindecare 25-30 de zile de îngrijiri medicale, și i-a fost pusă viața în primejdie, având în vedere că lovitura a fost în apropiere de inimă. Cuțitul nu a mai fost găsit.

”La individualizarea pedepsei instanța a reținut recunoașterea stării de fapt și judecarea în baza procedurii simplificate, fapt care a condus la reducerea limitelor de pedeapsă cu 1/3, regretul manifestat de inculpată, contextul săvârșirii acestei fapte, care a fost comisă pe fondul unei altercații între prieteni care s-au întâlnit în locuința inculpatei, la un pahar, inculpata fiind prietenă atât cu victima, cât și cu prietena acestuia, iar după lovitura cu cuțitul victima a plecat fără să-și dea seama de gravitatea loviturii, după care acesta a revenit la locuința inculpatei pentru a cere ajutor, precum și faptul că victima nu s-a constituit parte civilă.

Se are în vedere însă și gravitatea leziunii, evidențiată de obiectul apt să producă moartea”, se mai susține în documentul Tribunalului. În fața instanței, inculpata a recunoscut că a lovit victima cu cuțitul și a solicitat schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de tentativă la omor calificat în infracțiunea de vătămare corporală, cerere respinsă de instanță. Femeia este judecată în arest preventiv și a mai fost condamnată, în 2012, la 2 ani de închisoare cu executare, tot pentru tentativă de omor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...