Rămâi conectat

Politică Administrație

Taxă de 50 de lei pentru ședințe foto cu caracter comercial în parcul ”Dendrologic” de pe Valea Popii din Alba Iulia

Publicat

în

Fotografii care realizează imagini cu caracter comercial sau aniversar în incinta parcului ”Dendrologic” de pe Valea Popii din Alba Iulia vor avea de plătit o taxă de 50 de lei.

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat modificarea regulamentului de funcționare a parcului Dendrologic din Alba Iulia, introducând o taxă de 50 de lei pentru cei care realizează fotografii în scop comercial sau aniversar.

Astfel, dacă un grup alege să realizeze fotografii în parcul Dendrologic, fotograful va fi nevoit să plătească respectiva taxă, de 50 de lei, iar cei care vor fi fotografiați plătesc taxa de 1, respectiv doi lei, în funcție de vârstă.

Elit - Gustul Desăvârșit

O altă modificare a regulamentului este scutirea taxei de intrare pentru persoanele cu handicap și pentru copiii sub șase ani.

Luând în considerare propunerile custodelui parcului, ing. Nicolae Pătrânjan și în urma constatării unor deficiențe sau apariției unor situații care nu au fost prevăzute în vechiul regulament, Serviciul Administrarea Domeniului Public și Privat din subordinea primăriei recomandă următoarele modificări:

– în perioada 1 aprilie – 1 octombrie vizitarea este permisă între orele 9.00 – 21.00, dar intrarea se va face numai până la ora 20.00
– se vor acorda scutiri de la plata taxei de intrare pentru copii sub 6 ani și persoane cu handicap
– grupurile școlare organizate vor fi însoțite obligatoriu de un cadru didactic
– se introduce o taxă de 50 de lei pentru ședințele foto cu caracter comercial sau aniversar care se desfășoară în incinta parcului

Restul prevederilor din vechiul regulament rămân valabile.

Vă prezentăm mai jos noul regulament al parcului, cu modificările propuse:

Art.1 (1) Accesul publicului în incinta Parcului Dendrologic este permis pe jos, folosind exclusiv aleile asfaltate şi potecile marcate în acest scop
(2) Accesul publicului în incinta Parcului Dendrologic este permisă numai în tmpul programului de funcţionare a acestuia, în perioada 15 februarie – 15 decembrie, de marţi până duminică, astfel:
a. în perioada 15 februarie — 1 aprilie vizitarea este permisă între orele 09.00 – 17.00;
b. în perioada 1 aprilie — 1 octombrie vizitarea este permisă între orele 09.00 – 21.00, cu intrarea în incinta parcului până la ora 20.00;
c. în perioada 1 octombrie – 15 decembrie vizitarea este permisă între orele 09.00- 17.00;
(3) Pentru vizitarea parcului, se va achita o taxă în cuantum de 1 leu/persoană pentru copii şi tineri în vârstă de până la 18 ani şi 2 lei/persoană pentru adulţi, cu excepţia copiilor sub 6 ani şi a persoanelor cu handicap, care beneficiază de gratuitate.
(4) Beneficiază de gratuitate la vizitarea Parcului Dendrologic grupurile organizate de elevi ai unităţilor şcolare de învăţământ preuniveritar de pe raza municipiului Alba Iulia, numai în situaţia în care vizitarea se va face în scop educational, grupurile de elevi trebuind să fie în mod obligatoriu însoţite de un cadru didactic şi numai pe bază de cerere aprobată de Primăria municipiului Alba Iulia.
(5) Pentru efectuarea de şedinţă foto în interiorul parcului, în scop comercial sau aniversar, taxa de intrare în parc este de 50 lei/şedinţa foto, participanţii nefiind scutiţi de plata taxei de vizitare prevăzută la art.1, alin.3 din prezentul Regulament.
Art.2. Intrarea publicului în incinta Parcului Dendrologic este permisă numai prin punctele de acces existente.
Art.3. În incinta Parcului Dendrologic sunt interzise:
1. Capturarea păsărilor şi a animalelor sălbatice, distrugerea cuiburilor, vizuinilor, a muşuroaielor de furnici şi colectarea insectelor;
2. Accesul în incinta Parcului cu câni, cu sau fară lesă, sau alte animale de companie;
3. Culegerea şi colectarea plantelor medicinale, a florilor, fructelor şi conurilor, a ciupercilor, seminţelor şi frunzelor chiar şi a celor căzute pe pământ;
4. Distrugerea sau deteriorarea arborilor, arbuştilor, puieţilor, lăstarilor şi a seminţişului natural, altor plante sau părţi ale plantelor, a băncilor, coşurilor de gunoi, a gardurilor şi a celorlalte elemente de echipare edilitară si peisageră din incinta parcului ori din imediata lui apropiere;
5. Accesul în incinta Parcului a minorilor neînsoţiţi de părinţi sau de adulţi ori în afara grupurilor şcolare organizate;
6. Aprinderea focului, fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi alte substanţe interzise, joaca şi practicarea sporturilor de orice fel cu sau fară mijloace specifice, inclusiv biciclete, role, etc., precum şi orice formă de campare;
7. Producerea de zgomote stridente prin strigăte, utilizarea de aparate de radio sau a oricăror mijloace audio-video, inclusiv folosirea de instrumente muzicale ori percuţie.
Art.4. Constituie contravenţii şi se sancţionează următoarele fapte cu:
a. săvârşirea faptelor prevăzute la art.3 punctele 1, 2 şi 3 se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei;
b. săvârşirea faptelor prevăzute la art.3 punctul 4, 6 şi 7 se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei
Art.5. Sancţiunile contravenţionale stabilite în prezentul Regulament se pot aplica contravenienţilor persoane fizice sau juridice.
Art.6. Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se face de către agenţii constatatori din cadrul Serviciului Poliţia Locală a Municipiului Alba Iulia şi de împuterniciţi ai primarului municipiului Alba Iulia.
Art.7. Prezentul Regulament se completează cu dispoziţiile O.G.nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare