Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tată și fiu din Blaj arestați preventiv pentru TENTATIVĂ DE OMOR – Au lovit un bărbat cu o secure și o bâtă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 23.08.2016, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpaţilor Răzăilă Gheorghe şi Răzăilă Claudiu, din Blaj, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

arestatDin actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, în data de 21.08.2016, în jurul orelor 21,30 între persoana vătămată S.Ş. şi cei doi inculpaţi a avut loc un conflict spontan, în urma căruia inculpaţii au aplicat victimei mai multe lovituri, cu muchia unei securi şi o bâtă, acţiunile lor conjugate provocând victimei leziuni care au necesitat intervenţie chirurgicală de urgenţă şi care i-au pus în primejdie viaţa.

”La data de 22.08.2016, prin ordonanţa procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, s-a dispus reţinerea suspecţilor Răzăilă Gheorghe şi Răzăilă Claudiu pe o durată de 24 de ore iar la data de 23.08.2016 s-a formulat propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, pe o perioadă de 30 de zile.

Prin încheierea nr. 156/23.08.2016 a Tribunalului Alba, s-a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Răzăilă Gheorghe şi Răzăilă Claudiu pe o durată de 30 de zile începând cu data de 23.08.2016, sens în care au fost emise şi mandatele de arestare preventivă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Alba.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Reamintim că în conflict, de partea agresorilor, a fost implicat și un minor în vârstă de 17 ani.

Potrivit IPJ Alba, în timp ce se aflau pe strada Plopilor din Blaj, fiind sub influenţa alcoolului, cei trei au avut un conflict spontan cu 4 tineri din municipiu, aplicându-şi reciproc, lovituri. Conflictul a continuat şi la domiciliul unora dintre ei, unde cei 3 bărbaţi reţinuţi au pătruns, fără drept.

3 dintre persoanele implicate în conflict au primit îngrijiri medicale, una dintre ele fiind transferată la o clinică din municipiul Târgu Mureş, având leziuni la cap.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora A N U N Ţ În conformitate cu dispoziţiile Hotărârii nr. 34H/19.04.2024 a Biroului Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea