Rămâi conectat

Actualitate

Țările din Europa pregătesc „pașapoarte de vaccinare”! Doar cei imunizați anti-COVID ar putea călători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Danemarca lucrează la dezvoltarea unui „paşaport de vaccinare” care va fi în formă digitală şi care le-ar putea permite celor care au fost vaccinaţi anti-COVID-19 să călătorească în ţări unde se cer astfel de documente, pe perioada pandemiei, relatează vineri Reuters, potrivit Agerpres.

„Este de aşteptat să poată exista cerinţe din partea altor ţări să fie prezentate la intrarea pe teritoriul lor documente privind vaccinarea. Se poate folosi aici un paşaport de vaccinare danez”, a indicat Ministerul danez al Sănătăţii într-un comunicat.

Acest „paşaport” ar putea fi lansat în primele luni ale acestui an, urmând să fie accesat prin intermediul site-ului danez pentru sănătate publică, a menţionat ministerul.

Nu este clar dacă va fi disponibil şi printr-o aplicaţie, adaugă Reuters.

Ministerul danez al Sănătăţii a subliniat necesitatea de a aprofunda cercetările cu privire la faptul dacă persoanele care au fost vaccinate mai pot transmite virusul şi cât durează acţiunea acestor vaccinuri, înainte să fie necesară o nouă doză.

Anul trecut, Estonia a afirmat că testează un „paşaport digital de imunitate” pentru a-i depista pe cei care s-au recuperat după infectarea cu noul coronavirus şi au dobândit o oarecare imunitate, deşi se menţin întrebări în legătură cu perioada în care aceştia ar putea rămâne protejaţi.

Danemarca a început administrarea vaccinului anti-COVID-19 la sfârşitul lui decembrie cu vârstnicii şi personalul din sănătate şi a vaccinat până acum circa 1% din populaţie, ceea ce o situează înaintea majorităţii statelor europene.

Vineri urma să se încheie vaccinarea în cele circa 900 de cămine de vârstnici din ţară.

Anul trecut, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a indicat că lucrează la un certificat de vaccinare electronic, un aşa-zis smart-card galben, o versiune digitală a carnetelor de vaccinare de culoare galbenă folosite în mai multe ţări.

În noiembrie, compania aeriană australiană Qantas a comunicat că va insista în viitor ca pasagerii să se vaccineze anti-COVID-19 înainte de a se îmbarca în cursele sale.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea