Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Tarifele pentru transportul în regim de taxi, în Alba Iulia, ar putea fi dublate. Proiectul, lansat în consultare publică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Tarifele pentru transportul în regim de taxi, în Alba Iulia, ar putea fi dublate. Proiectul, lansat în consultare publică

Un proiect pentru modificarea tarifelor pentru transportul în regim de taxi, în Alba Iulia, a fost lansat în dezbatere de către primărie.

Tariful de distanţă maximal actual a fost aprobat prin Hotărârea nr. 146/2011 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia privind aprobarea tarifului de distanţă maximal pentru serviciul public de transport persoane în regim de taxi, stabilindu-se valoarea de 3.20 lei/km, inclusiv tva.

Tarifele actuale practicate de transportatori în derularea serviciului de transport taxi variază între 2.79 lei/km şi 3.19 lei/km.

Proiectul de hotărâre vizează aprobarea tarifului de distanţă maximal pentru serviciul de transport persoane în regim de taxi în Municipiului Alba Iulia la valoarea de 6.56 lei/km, inclusiv TVA.

Mai mulți transportatori din Alba Iulia au solicitat modificarea tarifului de distanță maximal pentru serviciul de transport persoane în regim de taxi.

Raportat la data ultimei modificări a tarifului de distanţă maximal, respectiv anul 2011, se constată o creştere generalizată a tuturor cheltuielilor transportatorilor autorizaţi pentru efectuarea serviciului de transport în regim de taxi respectiv cheltuielile cu forţa de muncă, cheltuielile cu piesele de schimb, cresterea pretului la combustibil, cele cu asigurările obligatorii, etc.

Aprobarea nivelului propus al tarifului de distanţă maximal nu va avea drept consecinţă schimbarea imediată a tarifelor la nivelul maximal, asigurând însă o flexibilitate necesară în cazul inflaţiei la care ne putem aştepta în următorii ani. Deasemenea trebuie încurajată concurenţa între transportatori prin practicarea unor tarife care să le acopere cel puţin cheltuielile, plus o marjă de profit rezonabilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea