Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Tarife unice la Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajatorii care din diferite motive şi-au pierdut datele din REVISAL, pot să şi le recupereze de la ITM
Taxele percepute de inspectoratele teritoriale de muncă pentru eliberarea de documente au fost modificate recent, printr-un ordin publicat în Monitorul Oficial. De-acum, solicitanţii vor plăti acelaşi tarif pentru a obţine certificate, adeverinţe sau pentru a recupera date din Revisal, ne-a informat jr. Dorel Aurel Fiţ, inspectorul şef al ITM Alba. Taxele aplicate de Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, pentru eliberarea de certificate, adeverinţe sau alte documente, la solicitarea persoanelor fizice, juridice sau a persoanelor fizice autorizate au fost modificate printr-un recent ordin al Ministerului Muncii care a intrat deja în vigoare. Actul normativ stabileşte că angajatorii sau angajaţii care vor solicita documente sau furnizarea de informaţii din Registrul general de evidenţă a salariaţilor (REVISAL) vor plăti un tarif unic pentru toate serviciile, deşi până acum taxele erau diferite. Astfel, pentru eliberarea de certificate/adeverinţe/duplicate de adeverinţe în baza documentelor existente în arhivele ITM solicitanţii vor plăti 20 de lei/document, cu 30 de lei mai puţin decât tariful prevăzut în vechile reglementări. Acelaşi preţ, de 20 de lei, va fi plătit şi pentru eliberarea de certificate cu informaţii extrase din baza de date organizată la nivelul Inspecţiei Muncii, cu registrele generale de evidenţă a salariaţilor transmise de angajatori. În acest caz, tariful s-a majorat, întrucât vechile reglementări stabileau o taxă de 15 lei.
Dorel Aurel FitCât costă de-acum furnizarea datelor din Revisal
Angajatorii care au pierdut informaţiile din Revisal, fie pentru că nu au salvat baza de date, fie că au salvat-o pe un suport extern însă acesta s-a defectat ori l-au pierdut, pot să recupereze datele de la ITM. Din 7 iunie 2013, angajatorii au posibilitatea de a recupera baza de date Revisal de la inspectoratul teritorial de muncă unde se află în evidenţă. Angajatorii medii sau mari trebuie să prezinte la ITM un dosar care cuprinde: cerere de recuperare a bazei de date; copie după certificatul de înmatriculare a societăţii; împuternicire semnată şi ştampilată, dacă persoana care solicită recuperarea bazei de date nu este reprezentatul legal al angajatorului; copie după actul de identitate al persoanei împuternicite. Apoi, ITM  transmite solicitarea la Inspecţia Muncii şi imediat ce va primi baza de date o va pune la dispoziţia angajatorului. Potrivit recentului ordin, tariful pentru furnizarea datelor din REVISAL pentru refacerea conţinutului său la angajator va fi tot de 20 de lei, la fel ca în cazul eliberării de certificate/adeverinţe etc.
Pentru anumite servicii nu se percep taxe
Ca şi până acum, sunt unele servicii pentru care nu se percep taxe. Mai precis, nu se percep tarife pentru prestarea de servicii de către: instituţiile aflate în subordinea, în coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Muncii. Informaţiile furnizate se utilizează numai în scopul menţionat  în solicitarea adresată de aceste instituţii, cu respectarea prevederilor Legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare; instanţele de judecată, organele de cercetare penală, organele fiscale, precum şi oricare alte instituţii pentru care actele normative prevăd scutirea de taxe, tarife şi comisioane; instituţiile cu care Inspecţia Muncii a încheiat protocoale de colaborare privind efectuarea de prestări de servicii cu titlu gratuit, necesare realizării atribuţiilor acestora, potrivit legii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea