Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Târgul „Gustos de Alba”. Agricultura şi industria alimentară a Albei – sănătoase şi savuroase, numai bune de luat acasă!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Una dintre cele mai apreciate manifestări expoziţionale organizate la Alba Iulia de Consiliul Judeţean Alba, târgul „Gustos de Alba” vă aşteaptă la sfârşitul acestei săptămâni, 31 mai – 2 iunie, să-i treceţi pragul. Ajuns la cea de-a patra ediţie, târgul „Gustos de Alba” are în acest an un program în care concursurile şi demonstraţiile culinare ocupă un loc principal contribuind la educarea micilor şi marilor consumatori. Ştim că arta culinară este un element al culturii unui popor şi tocmai de aceea, organizatorii s-au gândit să facă nu doar promovarea simplistă a producătorilor, ci să educe gustul publicului, să-l îndrepte spre produsele de calitate, tradiţionale. Avem aşadar un concurs destinat copiilor „Recunoaşte mierea”, prin care cei mici sunt invitaţi de Apidava Blaj SRL la o degustare dulce şi sănătoasă care se va derula în toate cele trei zile ale târgului. Avem şi concursuri destinate producătorilor care sunt invitaţi să se întreacă la concursurile „Cel mai frumos stand” şi „Cel mai frumos platou”, obiectivul concursurilor fiind acela de a crea o competiţie şi prin modul de prezentare al produselor, un aspect asupra căruia, să recunoaştem, micii producători nu se prea apleacă. Dar pentru că vorbeam de scopul educativ al multor acţiuni din cadrul târgului, să amintim demonstraţiile culinare prezentate de: *PFA Dan Nicoleta Trufe Alba Iulia – Savoarea trufelor, *Mărioara Cândea, Loman – Înturnat de Cărări, *Pompierii voluntari din Rimetea – Torockoi Gulyas (toate trei în programul de sâmbără, 1 iunie), *Elena Stănuş, Pianu de Jos – Balmoş, *Mărioara Cândea, Loman – Clătite cu caşcaval de Loman (ambele în programul de duminică, 2 iunie). Pentru că după o masă gustoasă medicii nu recomandă somnul, ci mişcarea, sunteţi invitaţi să vă alăturaţi trupei de dans de la Şcoala de dans Chirilă din Alba Iulia care vă oferă vineri, 31 mai „Dansul majoretelor” şi Clubului de dans Life is dance din Alba Iulia care vă invită sâmbătă, 1 iunie, la un Flash mob.
Am amintit mai sus momentele speciale ale târgului, dar acum vă spunem că partea „de greutate” revine ca în fiecare an producătorilor mici, mijlocii, sau mai mari care îşi au sediul în judeţul Alba şi care vin în faţa dumneavoastră cu standuri încărcate cu cele mai bune şi savuroase produse: legume şi fructe, miere, brânzeturi, produse de panificaţie, mezeluri, vinuri, sucuri naturale, preparate tradiţionale, produse ecologice, mezeluri, condimente, toate vă invită să le degustaţi şi, dacă le găsiţi gustoase, să le luaţi acasă.
Deschiderea oficială a Târgului care este organizat în zona Pieţei Pascu din Alba Iulia va avea loc vineri, 31 mai, de la ora 12.00, iar punctul final va fi pus duminică, 2 iunie, de la ora 12.00, odată cu festivitatea de înmânare a diplomelor pentru expozanţi. Târgul „Gustos de Alba” este organizat de Consiliul Judeţean Alba având ca parteneri Primăria Municipiului Alba Iulia, Albalact, Apidava Blaj, Fuchs, Asociaţia „Ţara Vinului” Alba, Asociaţia Crescătorilor de Bovine Alba, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Alba Transilvania şi conviviumul Slow Food Alba Transilvania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea