Târgul de Cărciun de la Sibiu s-a deschis în mod OFICIAL: Accesul, DOAR pentru cei cu certificat verde
Târgul de Cărciun de la Sibiu se deschide în mod OFICIAL: Accesul, DOAR pentru cei cu certificat verde
Târgul de Crăciun din centrul Sibiului s-a deschis vineri, doar pentru cei care au certificat verde, au anunţat, miercuri, organizatorii. Evenimentul va avea loc în interiorul unui perimetru închis, care va permite verificarea. În cazul copiilor sub 12 ani, accesul se va face doar însoțiți de un adult care trebuie să îndeplinească unul dintre criterii, vaccinare anti-Covid sau trecere prin boală.
Acest târg va fi deschis între orele 11.00 şi 21.00, începând de vineri, până în 2 ianuarie.
„Ne-am concentrat toate eforturile înspre a oferi o experienţă cât mai în siguranţă, pentru toţi participanţii, atât public cât şi expozanţi. Avem încheiate mai multe parteneriate, cu diferite companii şi instituţii, pentru a oferi publicului o experienţă cât mai plăcută, chiar şi în aceste condiţii atipice”, a declarat organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan Răduleţ.
Faţă de anii precedenţi, Târgul de Crăciun din Sibiu din acest an va fi organizat în interiorul unui perimetru închis, ce va permite verificarea tuturor participanţilor. Accesul se va face în baza certificatului verde valid, eliberat conform cerinţelor autorităţilor, în urma vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile. Cei mici, sub 12 ani, vor putea intra la târg doar însoţiţi de un adult, care, la rândul său, trebuie să îndeplinească unul dintre criteriile de mai sus.
Voluntarii Crucii Roşii vor testa săptămânal toate persoanele care lucrează la Târgul de Crăciun.
„Suntem foarte atenţi la fiecare detaliu şi am pregătit amănunţit toate aspectele ce ţin de siguranţa publicului. Vom avea grijă ca spaţiul să nu se aglomereze, prin urmare există posibilitatea ca, temporar, accesul persoanelor să fie restricţionat ca să nu depăşim criteriile de spaţiu impuse de autorităţi”, mai spune Andrei Drăgan Răduleţ, potrivit Agerpres.
Cea mai căutată atracţie în ultimii ani, gigantica roată panoramică, revine în Piaţa Mare pe toată durata Târgului de Crăciun. De asemenea, patinoarul va fi funcţional încă de la deschidere şi pe întreaga durată a evenimentului. Cei mici şi cei mari vor putea patina în fiecare zi, între orele 09.30 şi 21.00. Cei care nu au echipament îl pot închiria de la centrul patinoarului, costul fiind de 15 lei, iar biletul de intrare tot 15 lei.
Moş Crăciun îşi va da întâlnire cu copiii, în căsuţa lui, din mijlocul acestui târg, unde vor avea loc ateliere. Durata unui atelier este de 40 de minute, iar toate locurile destinate grupelor din şcoli şi grădiniţe au fost epuizate în mai puţin de o zi de la deschiderea sistemului de rezervări.
Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural iniţiat în 2007, anul în care Sibiul a deţinut titlul de Capitală Culturală Europeană.
Sursa: digi24.ro
Știri recente din categoria Actualitate
Bonuri de masă 2023: Cât timp sunt valabile tichetele de masă?
Bonuri de masă 2023: Cât timp sunt valabile tichetele de masă?
Puțini angajați știu că tichetele de masă pot „expira”. Potrivit legii, acestea au o perioadă de valabilitate. În cazul în care beneficiarul nu se folosește în acest termen, banii se pierd.
Conform Legii 165/2018 biletele de valoare sunt emise numai pe suport electronic. Aici se încadrează și tichetele de masă, printre altele, care în prezent se emit numai pe suport electronic, pe card.
Citește și: Bonuri de masă 2023: Sunt angajatorii obligați să le acorde și să decidă cine le primește și cine nu? Ce prevede legea
Valabilitatea tichetelor de masă
Pentru ca tichetele de masă să fie valabile este nevoie ca acestea să fie înscrise pe suportul electronic și să prezinte câteva mențiuni. Mai exact, acestea sunt numele și adresa emitentului și perioada de valabilitate a utilizării tichetului de masă.
De asemenea, mai trebuie înscrisă și interdicția de a fi utilizat pentru achiziționarea de țigări sau de produse alcoolice. Nu în ultimul rând pentru ca tichetele să fie valabile trebuie menționate numele, prenumele și codul numeric personal ale salariatului care este în drept să utilizeze tichetul de masă.
Un alt lucru care trebuie menționat este faptul că tichetele de masă nu se pot utiliza decât pe teritoriul României. Acesta este cazul tuturor biletelor de valoare. În plus, acestea se pot folosi numai în perioada de valabilitate și doar pentru cumpărarea bunurilor și serviciilor pentru care au fost eliberate.
Utilizarea tichetelor
Salariații trebuie să știe că valabilitatea tichetelor de masă este limitată. Mai exact, aceștia nu le pot folosi decât pe parcursul anului calendaristic în care au fost emise. Totuși, există o excepție. Tichetele de masă care au fost emise în perioada 1 noiembrie și 31 decembrie au o perioadă de valabilitate extinsă, până pe data de 31 decembrie a anului viitor.
Dacă acestea nu se vor folosi în perioada menționată vor expira. În acest fel beneficiarii pierd sumele, care se vor anula. Un lucru la care mai trebuie să fie atenți angajații este și valabilitatea cardului, a suportului electronic. Exact ca în cazul unor carduri bancare și acestea au o limită de valabilitate. În cazul în care se trece de aceasta, banii nu mai pot fi folosiți.
Informații la îndemână
Pentru a venit în sprijinul angajaților, firmele care emit tichetele de masă trimit e-mail-uri cu informațiile necesare. De cele mai multe ori este evidențiat faptul că după ce sumele expiră, acestea nu mai pot fi folosite.
De la data de 1 august a acestui an valoarea tichetelor de masă a fost majorată. Concret, aceasta a crescut la 35 de lei, comparativ cu suma de 30 de lei, cât era anterior. De la data de 1 ianuarie a anului viitor valoarea nominală a unui tichet nu va mai putea să fie mai mare de 40 de lei.
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Lista păcatelor – “Cele 177 de păcate”, conform învăţăturilor creștin-ortodoxe
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
MESAJE de SFÂNTUL ANDREI 2023. SMS-uri, urări, felicitări pe care le poţi trimite celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Marea Unire de la 1918, pagina sublimă a istoriei românești. CRONOLOGIE
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor
-
Actualitateacum 8 ore
Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor: Legende dacice, obiceiuri, tradiţii păgâne și creștine de Sântandrei
-
Opinii - Comentariiacum 11 minute
MESAJE de SFÂNTUL Andrei 2023: Felicitări, urări, SMS-uri pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României