Rămâi conectat

Ştirea zilei

Târgul Apulum Agraria 2014, la Alba Iulia. FOTO: Producătorii locali vă așteaptă cu bunătăți tradiționale, la prețuri speciale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Apulum Agraria01Târgul Apulum Agriaria 2014, cel mai important eveniment de promovare a agriculturii județului Alba se organizează și în acest an, în spațiul expozițional din zona Pieței Pascu, cartier Cetate și are ca scop promovarea agriculturii, respectiv a fermierilor – membri ai asociaţiilor profesionale din județ şi a produselor agricole ale acestora.

Din program fac parte şi degustări de vinuri, concursuri cu premii, tombole, demonstraţii culinare, demonstrații de sculptură legume & fructe, spectacole de teatru și fanfară, majorete și alte surprize.

La deschiderea oficială au participat reprezentanți ai administrației locale și județene. Ion Dumitrel a vorbit despre importanța evenimentului pentru producătorii locali și speră ca recolta de anul viitor să fie una bogată, pentru a se putea organiza o nouă ediție.

”Agricultura și industria alimentară reprezintă un procent important din viața economică a județului. Avem tot ce ne trebuie, avem producători deosebiți, ne mândrim cu mari producători la nivel național. Ieri am participat la un eveniment important care privește creșterea porcilor, la Vinerea. În permanență se investește în agricultură și industria alimentară. În anii trecuți, în agricultura de subzistență s-au făcut în județul Alba aproximativ 8.000 de proiecte, ceea ce s-a văzut în viața locuitorilor din județul Alba. Să ne vedem pe parcursul anului cu bucurii. Sunt convins că și anul viitor vremea o să țină cu noi”, a spus Ion Dumitrel.

În cadrul târgului se organizează: pavilionul cu produse alimentare, standuri cu legume, fructe și material săditor, demonstraţii culinare, expoziţii de animale, păsări și animale mici, expoziţii de maşini, utilaje şi echipamente agricole, standuri cu produse fitosanitare.

A XXIII-a ediție a Târgului ”Apulum Agraria”, organizată în perioada 19-21 septembrie se desfășoară între orele 10.00-18.00

Program Festival “Apulum Agraria”, ediția 2014

Vineri, 19 septembrie
Ora 10.00 – Deschiderea oficială
Ora 11.00 – Demonstrații de sculptură legume & fructe
Ora 12.00 – Cea mai frumoasă sperietoare de ciori – concurs pentru expozanți

Sâmbătă, 20 septembrie
Ora 9.30 – Parada Toamnei – Fanfară, majorete, biciclete decorate
Ora 10.30 – Toamna pe 2 roți – concurs pentru vizitatori
Ora 11.00 – Demonstrație ecvestră – Asociația de călărie terapeutică Hip – Tep Aiud
Ora 12.00 – Premierea expozanților
Ora 13.00 – Demonstrație culinară
Ora 16.00 – Demonstrație Copoi Ardelenesc
Ora 17.00 – Spectacol de teatru Commedia dell’ arte – Trupa Skepsis

Duminică, 21 septembrie
Ora 10.00 – Spectacol – Fanfara de copii din Petrești
Ora 11.00 – Plăcinta Toamnei – concurs pentru expozanți și vizitatori
Ora 11.30 – Gimnastică pe cal
Degustare de vinuri – permanent

[nggallery id=2339]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea