Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tânărul de 23 de ani din Ciumbrud care a condus beat, a omorât o femeie și a rănit grav o fată pe trecerea de pietoni a fost trimis în judecată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud a dispus trimiterea în judecată a tânărului de 23 de ani din localitatea Ciumbrud care, aflat la volanul unui autoturism sub influența alcoolului, a lovit pe o trecere de pietoni din Aiud o femeie de 63 de ani și o minoră în vârstă de 11 ani.

În urma accidentului rutier, femeia a decedat, iar nepoata acesteia a fost grav rănită. Pop Andrei este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Tânărul riscă până la 7 ani de închisoare.

”La data de 27 noiembrie, în jurul orei 17.30, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Creangă din municipiul Aiud, tânărul nu a acordat prioritate de trecere unei femei în vârstă de 63 de ani şi unei minore de 11 ani, ambele din Aiud, care erau angajate în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, acroşându-le. În urma accidentului, femeia a decedat, iar minora suferit leziuni corporale grave.

Poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,75 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanții IPJ Alba după producerea accidentului.

La analiza de sânge a rezultat o alcoolemie de 1,4 la mie, la prima probă, respectiv 1,25 la mie, la a doua probă. Tânărul a fost reținut, iar, ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile, măsură prelungită pentru o perioadă similară în 28 decembrie 2017 și confirmată în 8 ianuarie. ”Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Pop Andrei. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului Pop Andrei (mandat arestare preventivă nr. 18/2017).

Respinge cererea de revocare/înlocuire a măsurii arestării preventive formulată de inculpat. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, se afirmă în minuta deciziei din 8 ianuarie. Până la pronunțarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea