Tânărul albaiulian George Pleșa învangător în turneul de șah pentru copii de la Simeria

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Tânărul șahist albaiulian George Pleșa, în vârstă de 9 ani, a obținut în weekend locul 1 la turneul de șah pentru copii de la Simeria. Turneul, desfășurat sub numele “Cupa Prieteniei”, a fost organizat de Clubul de Șah Deva.

Jucatorii au fost impartiti pe 3 sectiuni, juniorul albaiulian castigand sectiunea rezervata juniorilor sub 10 ani legitimati, la care au fost inscrisi 15 copii. George Plesa a castigat toate cele 5 partide jucate, devansandu-i in clasament pe Stefan Razvan Raducu 4 puncte si Isabela Dragichi 3,5 puncte. Nu este primul succes pentru George, acesta avand in palmares mai multe clasari pe locul 1 la turnee desfasurate la Cluj-Napoca, Turda si Alba Iulia, dar si participari regulate cu rezultate bune in competitiile seniorilor.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Luna iunie se anunta una plina de turnee pentru copiii albaiulieni care studiaza sahul sub indrumarea maestrului FIDE Marius Ceteras. In perioada 1-5 iunie la Cluj-Napoca va avea loc Festivalul International de Sah Lions, care va cuprinde 3 sectiuni pentru juniori legitimati, cu rundele programate sambata si duminica, si 6 sectiuni pentru juniori nelegitimati, programate intr-una din zilele din intervalul 1-5 iunie, in functie de varsta copiilor. Urmeaza un turneu de juniori la Sibiu in 10 iunie si Cupa Salina Turda in perioada 17-20 iunie pentru juniori legitimati, concursul pentru copii nelegitimati la cluburi fiind programat in 17 iunie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419