Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tânăr din Cugir condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor calificat

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

hotarare judecatorD.T., un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Cugir, a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la 3 ani de închisoare cu suspendare și plata unor daune în valoare de 80.000 de lei, după ce a fost găsit vinovat de tentativă de omor calificat.

Tânărul a fost trimis în judecată după ce în luna octombrie 2012, într-o altercație produsă între două grupuri pe fondul consumului de băuturi alcoolice, l-a lovit cu o piatră în cap pe alt tânăr, prezent la fața locului dar care nu a fost implicat în conflict, producându-i acestuia leziuni pentru care a necesitat o intervenție chirurgicală și peste 100 de zile de îngrijiri medicale.

Potrivit polițiștilor, în noaptea respectivă, în urma sesizării făcute de un cetățean din Cugir despre faptul că în apropierea blocului unde locuieşte, între mai mulţi tineri are loc o altercaţie, patrula de siguranţă publică deplasată la fața locului l-a găsit pe tânărul agresat, în vârstă de 21 de ani, căzut la pământ, prezentând o plagă în zona capului. Acesta a fost transportat cu ambulanţa la spitalul din Cugir, de unde a fost transferat la Spitalul de Urgenţă Judeţean Alba unde i-au fost acordate îngriji medicale de specialitate.

”Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat că în noaptea de 19/20.10.2012, între 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani, pe de o parte şi alţi 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, pe de altă parte, toţi din Cugir, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, s-a produs o altercaţie generată de discuţii contradictorii referitoare la prietena unuia dintre ei. În timpul acestui conflict D.A.M., care nu era participant la încăierare, a fost lovit cu o piatra în zona capului de către Tudor D., de 20 de ani. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări faţă de cele 9 persoane participante la conflict, sub aspectul comiterii infracţiunii de încăierare”, a precizat reprezentantul IPJ Alba după înregistrarea incidentului.

T.D. a fost trimis în judecată în data de 12 decembrie 2012 iar magistrații de la Tribunalul Alba i-au aplicat o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu suspendare și plata unor despăgubiri civile în valoare de 50.000 de lei. În urma apelului formulat la Curtea de Apel Alba Iulia, instanța a redus pedeapsa la 3 ani de închisoare cu suspendare, însă a mărit valoarea daunelor luând în considerare faptul că din cauza spitalizării prelungite victima a pierdut un an de studii.

Sentința pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea