Tânăr de 25 de ani, din Alba, suspectat de comiterea unui viol, reținut de polițiștii din Sibiu

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu au reușit identificarea și depistarea bărbatului bănuit de săvârșirea în data de 25 iulie a unei infracțiuni de viol, faptă comisă în municipiul Sibiu. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 25 de ani, din judetul Alba, domiciliat fără forme legale în municipiul Sibiu.

politia-arest În fapt, în data de 25 iulie 2016, în jurul orelor 4,20, Poliția Municipiului Sibiu a fost sesizată telefonic de către Unitatea Primiri Urgențe Sibiu din cadrul Spitalului Județean Sibiu cu privire la faptul că, la această unitate, s-a prezentat o tânără care reclamă că a fost victima unei infracțiuni comise cu violență, fiind agresată sexual.

ELIT

În urma verificărilor efectuate, polițiștii sibieni din cadrul structurilor de investigații criminale și celei de criminalistică au confirmat fapta constând în aceea că, în cursul nopții de 24 spre 25 iulie, în timp ce se afla pe strada Maramureșului din municipiul Sibiu, victima a fost acostată de un bărbat necunoscut care a lovit-o și a forțat-o să întrețină raporturi sexuale.

”La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu s-a declanșat o amplă acțiune de identificare și prindere a presupusului autor, cercetările vizând săvârșirea infracțiunilor de viol, lipsire ilegală de libertate si tâlhărie calificată.

Probele recoltate de cadrele medicale din cadrul UPU Sibiu au dat un rezultat pozitiv în expertiza specialiștilor Institutului Național de Criminalistică din cadrul Politiei Române București, reușindu-se astfel, identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 25 de ani, domiciliat în județul Albă și, fără forme legale, în municipiul Sibiu.

Întrucât cu privire la presupusul autor existau date și informații că obișnuiește să călătorească interjudețean la intervale scurte de timp, polițiștii sibieni au efectuat verificări specifice în urma cărora, în mai puțin de 24 de ore, bănuitul a fost localizat pe raza municipiului Sibiu”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Astfel, în dimineața acestei zile, polițiștii Biroului de Investigații Criminale în colaborare cu polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale, sub coordonarea directă a conducerii Poliției Sibiene, bănuitul a fost depistat și reținut de polițiștii sibieni pentru 24 de ore pe bază de ordonanță.

Bărbatul este în prezent audiat de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, lipsire ilegală de libertate, respectiv tâlhărie calificată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...