Rămâi conectat

Sport

Talentatul junior Tat, cerut de Performanţa Ighiu de la Unirea Alba Iulia în schimbul dezlegării lui Ionuţ Grozav

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Talentatul junior Daniel Tat (17 ani împliniţi în 28 iunie) este solicitat de Performanţa Ighiu în schimbul dezlegării lui Ionuţ Grozav, ce doreşte să evolueze la Unirea Alba Iulia, echipă care este finanţată de fratele său, Gicu Grozav, internaţionalul român.

Decisivă în derularea negocierilor este decizia lui Ionuţ Grozav, însă Performanţa „joacă tare” şi nu-l cedează decât la schimb cu Tat, opţiunea fiind pentru un contract pe lungă durată, nu doar un împrumut pe un sezon. „Am discutat cu Ionuţ, i-am spus că îl înţeleg din anumite puncte de vedere, dar nu sunt de acord în totalitate cu hotărârea sa. Am spus că e netransferabil, dar demersurile sunt logice, să negociem cu Unirea, să găsim o soluţie. I-am propus domnului Dăscălescu o variantă, am înaintat numele lui Daniel Tat„, a spus Armando Popescu, finanţatorul Ighiului.

*”Him” nu acceptă plecarea

Tat reprezintă un jucător promiţător, care cochetează cu loturile naţionale. I-am dat credit, a confirmat şi a crescut foarte mult. N-aş agrea o plecare a sa din efectiv, ştiu că sunt negocieri între conducători, dar în acelaşi timp spun că Ionuţ Grozav reprezintă un fotbalist pe care mi-l doresc în efectiv şi aştept să se rezolve favorabil„, a comentat Adorian Himcinschi, antrenorul Unirii Alba Iulia.

În acest context, să precizăm că Performanţa Ighiu l-a împrumutat pentru un an la Ripensia Timişoara, promovată în Liga a 2-a, pe portarul albaiulian Vlad Ignat, ce a semnat cu divizionara terţă, după ce a evoluat la Metalul Reşiţa, în eşalonul secund.

Tat poate deveni monedă de schimb în această tranzacţie, poziţia ighienilor fiind fermă, în condiţiile în care Ionuţ Grozav mai este sub contract încă un an cu Performanţa, dar vrea să revină pe „Cetate”. Lansat în fotbal de Mureşul Vinţu de Jos, pentru care a jucat în Liga a IV-a la nici 15 ani, Tat evoluează în linia mediană, bandă dreapta sau stânga, iar în această primăvară a debutat în eşalonul terţ, sub comanda lui Adorian Himcinschi, lăsând o impresie deosebită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea