Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tablete pentru elevii școlilor din comuna Noșlac: Licitația de peste 100.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tablete pentru elevii școlilor din comuna Noșlac: Licitația de peste 100.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Noșlac a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția unor tablete, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii TIC în domeniul e-educație, în unitățile de învățământ din Comuna Noșlac”. Valoarea totală estimată a investiției este de de 110.165,04 lei.

Având în vedere situaţia pandemică creată de răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2, încă de la începutul anului 2020, şi instituirea stării de urgenţă în întreagă ţară, s-a stabilit necesitatea desfăşurării activităţii educaţionale în mediul on-line, după posibilităţi.

Aceasta experienţă a scos la iveală multe lipsuri existente, constatându-se astfel că majoritatea elevilor nu dispun de dispozitivele adecvate pentru participarea la cursurile online, respectiv că nici cadrele didactice nu dispun de dispozitive adecvate pentru a derula şi desfăşura procesul de învăţare online.

Astfel, având în vedere situaţia actuală, prin proiectul „Îmbunătăţirea infrastructurii TIC în domeniul e-educaţie, în unităţile de învăţământ din Comuna Noşlac„ Primăria comunei Noşlac doreşte dotarea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare a unităţii de învăţământ din Comuna Noşlac – Şcoala Gimnazială Noşlac, cu scopul desfăşurării activităţii educaţionale şi în mediul online, în condiţii de siguranţă şi optime.

În vederea facilitării accesului elevilor si cadrelor didactice la facilităţile tehnice necesare continuării procesului educaţional si în circumstanţele speciale create de evoluţia pandemiei cauzate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, prin OUG nr. 144/2020, au fost create premisele pentru dotarea instituţiilor de învăţământ cu infrastructura tehnică necesară desfăsurării cursurilor în sistem on-line.

Dotările avute în vedere prin prezentul proiect au rolul de a îmbunătăţii şansele tuturor elevilor înscrişi în învăţământul preuniversitar să participe în mod efectiv la cursurile organizate online. Totodată are rolul de a îmbunătăţi derularea cursurilor online în bune condiţii şi a spori şansele tuturor elevilor înscrişi în învăţământ să aibă acces la o educaţie de înaltă calitate.

Echipamentele de tip IT sunt astfel necesare desfăşurării activităţilor didactice in mediul on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii şi cu ceilalţi elevi, precum şi pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfăşurarea în condiţii normale a tuturor activităţilor didactice necesare procesului de învăţământ.

Specificații tehnice:

Sistem operare – Android 10 certificat GMS (Google Mobile Services)
CPU – Quad-core 1.5 GHz, 64bit.
Memorie – 16GB interna, 2GB RAM
Husă protecţie – Dedicată, tip TPU, să ofere protecţie împotriva zgârieturilor şi şocurilor, margine care să protejeze ecranul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică Două eleve de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba engleză și logică. Citește și: FOTO Rebeca, Denis și Paul, elevi la Colegiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea