Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tabără de vară în cadrul proiectului „Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I”

Publicat

în

Într-un cadru deosebit de pitoresc, la 5 km de Sibiu, în satul de vacanţă Cisnădioara, un grup de 37 de elevi din cadrul proiectului „Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I” au participat în perioada 5.08.2011 – 9.08.2011 la programul tabere de vară, organizat de M.E.C.T.S în colaborare cu Fundaţia Ruhama. Beneficiarii proiectului au fost elevii de la Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 2 Cugir, Şcoala „I.M. Moldovan” Blaj, Şcoala „P.P Aron” Blaj şi Structura Bălcaciu-Jidvei.
Instructorii prof. Mărginean Adriana, Haţegan Comşa Marilena, Petri Dorina, Haidu Flavia şi Dancu Aurel sub coordonarea d-nei director prof. Lupu Gabriela au organizat activităţi deosebit de atractive şi relaxante pentru copii (vizită la Biserica Fortificată Michelsberg, participare la Concertul de orgă şi flaut la Biserica Evanghelică, cunoaşterea satului săsesc şi arhitectura specifică, drumeţie la monumentul natural Piatra Broaştei, ateliere de pictură, muzică, lectură, competiţii sportive, jocuri de cooperare, spectacol intercultural, carnaval şi foc de tabără).
Copiii au beneficiat de condiţii foarte bune de cazare, hrană, asistenţă medicală şi de un cadou surpriză (set educaţional) plus un set obiecte de igienă personală şi de îndrumarea promotorilor comunitari.
Tabăra a constituit un excelent mijloc de socializare, de dezvoltare de abilităţi de viaţă şi petrecerea timpului liber într-un cadru natural sănătos, generos prin frumuseţe şi specificul arhitectural şi comportamental săsesc. Întâlnirea etnică a constituit un excelent apel la toleranţă, comunicare şi acceptare a diversităţii.
Contantin PREDESCU

Publicitate

Ştirea zilei

Dorin Albu, propunerea de VICEPRIMAR al Municipiului Sebeș. Consilierii locali, chemați la vot ASTĂZI

Publicat

în

Viceprimarul municipiului Sebeș va fi ales de către consilierii locali ai orașului în cadrul ședinței de astăzi, 4 august.

Astfel, primarul Dorin Nistor l-a propus pe Albu Dorin pentru această funcție, decizie care va fi supusă la vot în această după-masă.

Potrivit CV-ului său, Albu Dorin a absolvit Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Științe Economice, secția Finanțe-Asigurări, în anul 2003, iar în 2007 a absolvit Universitatea „Spiru Haret”, Facultatea de Drept.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, acesta este membru al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, filiala Alba, din 2010.

Conform aceluiași document, Albu Dorin cunoaște engleza și franceza la nivel intermediar.

Alegerea noului viceprimar vine în urma revocării din funcție a lui Adrian Bogdan, în cadrul ședinței extraordinare din 16 iunie, de către consilierii locali ai orașului.

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| ACCIDENT rutier la Gura Roșiei: Trei persoane rănite în urma unei coliziuni între două autoturisme

Publicat

în

UPDATE FOTO| ACCIDENT rutier la Gura Roșiei: Trei persoane rănite în urma unei coliziuni între două autoturisme

Un accident rutier a avut loc marți, 3 august, în jurul orei 12:30, pe DJ 742, în zona Gura Roșiei, din Roșia Montană.

Potrivit IPJ Alba este vorba despre coliziunea între două autoturisme.

Electrica Furnizare Discount

Din primele informații ar fi rezultat rănirea a trei pasageri.

UPDATE IPJ ALBA 4 august:  La data de 3 august 2021, în jurul orei 13.00, pe DJ 742, în comuna Roșia Montană, un tânăr, de 20 de ani, din municipiul Zalău, județul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un tânăr, de 25 de ani, din comuna Roșia Montană.

În urma accidentului rutier, trei pasageri au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportați la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

UPDATE IPJ Alba: Traficul a fost reluat

Revenim cu amănunte.

Citește mai mult

Ştirea zilei

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, miercuri, pe autostrada A1 Sibiu – Deva, pentru lucrări la carosabil și înlocuirea glisierei mediane. Recomandări pentru șoferi

Publicat

în

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, miercuri, pe autostrada A1 Sibiu – Deva, pentru lucrări la carosabil și înlocuirea glisierei mediane. Recomandări pentru șoferi

Traficul este restricționat astăzi, 4 august pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, pe mai multe tronsoane, pentru efectuarea lucrărilor de reparații la partea carosabilă și înlocuirea glisierei mediane.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe mai multe tronsoane ale autostrăzii A1 se vor efectua astăzi, 4 august, lucrări de reabilitare ce vor impune restricții de circulație, respectiv:

Electrica Furnizare Discount

– autostrada A1 Sibiu –Deva, km. 306+580 de metri, sensul către Sibiu, localitatea Sebeș, județul Alba, se efectuează înlocuirea rosturilor de dilatație, în perioada 4 august, ora 06:00 – 14 august, ora 14:30. Traficul rutier este restricționat pe banda de urgență și pe prima bandă, circulându-se doar pe banda numărul doi;

– autostrada A1 Sibiu –Deva, km. 372+800 de metri – 371+800 de metri, sensul către Sibiu, localitatea Șoimuș, județul Hunedoara, au loc lucrări de înlocuire a glisierei mediane, până la ora 14:00. Traficul rutier este restricționate pe a doua bandă;

– autostrada A1 Deva-Nădlac, km. 452+800 de metri – 453, sensul către Nădlac, în zona localității Traian Vuia, județul Timiș, se execută lucrări de asfaltare a carosabilului, până la ora 14:30. Circulația se desfășoară doar pe a doua bandă.

Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu prudență sporită, să crească distanța de siguranță între autovehicule şi să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare