Tabără de vară în cadrul proiectului „Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I”

Într-un cadru deosebit de pitoresc, la 5 km de Sibiu, în satul de vacanţă Cisnădioara, un grup de 37 de elevi din cadrul proiectului „Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I” au participat în perioada 5.08.2011 – 9.08.2011 la programul tabere de vară, organizat de M.E.C.T.S în colaborare cu Fundaţia Ruhama. Beneficiarii proiectului au fost elevii de la Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 2 Cugir, Şcoala „I.M. Moldovan” Blaj, Şcoala „P.P Aron” Blaj şi Structura Bălcaciu-Jidvei.
Instructorii prof. Mărginean Adriana, Haţegan Comşa Marilena, Petri Dorina, Haidu Flavia şi Dancu Aurel sub coordonarea d-nei director prof. Lupu Gabriela au organizat activităţi deosebit de atractive şi relaxante pentru copii (vizită la Biserica Fortificată Michelsberg, participare la Concertul de orgă şi flaut la Biserica Evanghelică, cunoaşterea satului săsesc şi arhitectura specifică, drumeţie la monumentul natural Piatra Broaştei, ateliere de pictură, muzică, lectură, competiţii sportive, jocuri de cooperare, spectacol intercultural, carnaval şi foc de tabără).
Copiii au beneficiat de condiţii foarte bune de cazare, hrană, asistenţă medicală şi de un cadou surpriză (set educaţional) plus un set obiecte de igienă personală şi de îndrumarea promotorilor comunitari.
Tabăra a constituit un excelent mijloc de socializare, de dezvoltare de abilităţi de viaţă şi petrecerea timpului liber într-un cadru natural sănătos, generos prin frumuseţe şi specificul arhitectural şi comportamental săsesc. Întâlnirea etnică a constituit un excelent apel la toleranţă, comunicare şi acceptare a diversităţii.
Contantin PREDESCU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419