Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Tabără de incluziune socială pentru copii, ”10 zile fără griji”, la Centrul educativ ”Casa din munte” Strungari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul proiectului ”Complex de servicii integrate” Pianu, în perioada 25 iunie – 31 august, este planificată să se desfășoare activitatea Tabără  de incluziune socială pentru copii, ”10 zile fără griji” .

Campus StrungariTabăra  formată din 5 serii  pentru 160 de copii se va  organiza în Centrul educativ ”Casa din munte” Strungari,  sat izolat cu un potențial natural, istoric  și uman deosebit , unde copiii vor avea prilejul să descopere o altă lume în care datinile şi credinţele populare sunt respectate şi practicate de localnici, dar au fost asimilate și elemente moderne care le-au ușurat viața. În cadrul taberei vor fi implicați 50 de specialiști:  asistent social, sociolog,  psihopedagog, pedagog școlar, consilier de carieră, animatori socio educativi, cadre didactice din școlile asociate, personal administrativ, precum și tineri voluntari instruiți în incluziune socială. Rolul lor este să susțină copiii să se cunoască, să se dezvolte și să se bucure în siguranță de vacanță și copilărie.

`În cele 10 zile cât durează o serie,  sunt stabilite acțiuni diverse, dintre care amintim:  animație socio educativă în spații diverse; jocuri de dezvoltare a gradului de socializare;  drumeții tematice în zone truristice de o frumusețe rară; familiarizarea cu gospodăriile țărănești și modul în care este organizată și desfășurată munca localnicilor;   miniexcursii la mănăstririle Aftea, Strungari,  Complexul  muzeal Pianu de Sus și Cetatea Alba Iulia; participarea la competiții sportive organizate atât pe terenul de joacă amenjat în cadrul  proiectului, cât  și la Parcul  de aventură Alba Iulia; ateliere creative pentru dezvoltarea simţului artistic, a răbdării și  imaginației etc.  Activitățile cu un grad mare de noutate pentru copii sunt  “şezătoarea  satului“  și  ”întâlnirea cu meșterii populari” de la care vor învăța  tehnici de prelucrare a lemnului , pictură pe piatră, sticlă și lemn; torsul cu furca;  depănarea firelor de lână cu vârtelnița; cusături  pe pînză în chilin și cruciulițe.

”Comuna Pianu a devenit cunoscută la nivel național pentru modul în care susține petrecerea vacanțelor pentru copiii cu risc de marginalizare socială, ne-a declarat dl. Petruse Marian Ioan, primarul comunei. Facem acest lucru de peste 14 ani și ne bucură rezultatele obținute, dar mai ales faptul că unii dintre beneficiarii taberelor anterioare sunt acum voluntarii noști. Pare  greu de crezut, dar peste 75 % dintre copiii care vor  veni in această vară la Strungari participă pentru  prima dată într-o tabără și acest lucru spune multe despre copilăria lor”.

Costurile legate de organizarea taberei  sunt acoperite integral prin proiect, acestea incluzând transportul,cazarea,masa,materialele igienico-sanitare și  consumabilele necesare activităților lucrative.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea