Susţinere financiară pentru Şcoala generală „Ioan Mihu” Vinerea

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Consiliul local Cugir a luat decizia, într-o recentă reuniune, de a îşi însuşi Nota de fundamentare întocmită de primarul oraşului cu privire la susţinerea financiară a Şcolii generale „Ioan Mihu” Vinerea pentru anul de învăţământ 2011-2012. La întocmirea notei edilul şef al Cugirului a ţinut seama de Ordinul MECTS nr. 5618/2010 prin care a fost aprobată Metodologia pentru fundamentarea cifrei de şcolarizare în învăţământul preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2011-2012. Potrivit actului normativ amintit Ministerul Educaţiei poate aviza funcţionarea unor unităţi cu personalitate juridică cu efective mai mici de 100 preşcolari sau 200 de elevi la solicitarea administraţiilor publice locale, fără a fi impusă operaţiunea de comasare. Faţă de aceasta, primăria Cugir a înaintat ISJ Alba nota de fundamentare privind cifra de şcolarizare în cadrul şcolii „Ioan Mihu” Vinerea care numără 186 de elevi şi preşcolari.
Autoritatea administraţiei publice locale consideră imperios necesară păstrarea şcolii care asigură şcolarizarea copiilor în cele trei tipuri de învăţământ, preşcolar, primar şi gimnazial. Şcoala „Ioan Mihu” este o instituţie şcolară cu o vechime de aproape 150 de ani, iar în cazul în care nu ar mai primi aviz de funcţionare 186 de elevi şi preşcolari se vor afla în situaţia de a face naveta, zilnic la Cugir. Referitor la cheltuielile acestei instituţii în anul 2010, ele au reprezentat doar 5% din bugetul alocat şcolilor din Cugir iar între 2006-2009 au fost efectuate importante lucrări de investiţii asigurând condiţii optime de funcţionare. (C.P.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

maria 11 ianuarie 2011 at 10:30

Eu propun sa se investeasca intr-o unitate medicala la vinerea, in cazul in care unuia dintre copii i se face fff rau si are nevoie de asistenta. O a doua propunere este sa se faca o unitate de pompieri, pentru cazul in care scoala are probleme cu incendiile.
Dar stai! Vinerea nu are buget propriu; si mai stai o data! daca ar fi comuna de sine statatoare, nici macar nu ar putea tine scoala asta pe picioare.
Si un ultim stai! La Cugir sunt din ce in ce mai putini elevi.
Intrebare: nu mai bine se pun la dispozitie de catre primarie (daca tot vor sa fie generosi) microbuze speciale pentru scolari?
Pentru ca a tine o scoala pe picioare, nu inseamna ca o tencuiesti si ii faci teren de joaca. Inseamna platirea facturilor, asigurari pt incendii, accidente, etc. .. Adica o investitie pe termen lung, care depaseste cei 5%.
Suntem in criza dl primar, invatati sa nu mai spulberati bugetul in patru zari, centralizarea serviciilor va poate ajuta sa economisiti bani. Chiar daca acest lucru este mai greu de acceptat de catre micile comune.

vasea 11 ianuarie 2011 at 11:31

Mărie, stai cam prost cu logica dar vad ca te tipi cu critica pe primarul care v-a bagat apa ca sa-ti mai speli ceata de pe ochi. In primul rand spui sa se faca o unitate medicala, una de pompieri, adica descentralizare iar in incheiere vrei sa se desfiintezi scoala si mutarea elevilor, adica centralizare. Pai hotaraste-te odata ca umblii cu ideile cand in fata, cand in spate…

maria 12 ianuarie 2011 at 9:46

Cucu-i cuc, dar apa-i buna! :)))
mai sâle n-ai inteles nimic. bine ca ai cu ce te spala, ca tot sustii primarul care ti-a bagat apa:)) hai ca iti mai explic o data, habaucule: consider ca o asemenea investitie e inutila, atata timp cat exista scoli la cugir care pot f bine primi acesti elevi. Deci cred ca o centralizare a bugetului este benefica in acest caz.
Bine ca stii si tu doua cuvinte: centralizare si descentralizare…. dar de imprastierea aiurita a bugetului ai auzit?
De ce sa platim impozite pentru o unitate scolara ai carei elevi ar putea fi scoliti la cugir – care tot duce lipsa de elevi? Daca tot va e drag de scoala asta a voastra, faceti-o muzeu!

cu cuu cu cuu! :)))

maria 12 ianuarie 2011 at 9:51

Vai mai ironie ambulanta care esti (sic)! Invata mai sa citesti printre randulete, ca de-aia te-a lasat soarta cu calculator fain de firma! citeste mai toate talcurile ca daca nu tu iei totul mot-à-mot (vorba cu vorba, ca sa inteleaga tot cucu’) si drept in zid te duci!

Comentariile sunt oprite