Rămâi conectat

Ştirea zilei

Suspiciune de infectare cu stafilococ, în cazul toxiinfecției alimentare de la Pensiunea ”Drumul Dragostei” din Vințu de Jos. 6 din cele 9 persoane internate vor fi externate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Toxiinfecția alimentară de la Pensiunea ”Drumul Dragostei„ din Vințu de Jos, în urma căreia 37 de persoane au ajuns la spital, ar fi fost produsă de un stafilococ. Reprezentanții Secției de Boli Infecțioase din Alba Iulia au precizat pentru ziarulunirea.ro că suspectează pacienții ca fiind infectați cu acest germen, după evoluția rapidă a simptomelor.

Legat de starea pacienților, potrivit sursei citate, aceștia sunt în afara oricărui pericol, iar 6 din cele 9 persoane internate vor fi externate în cursul zilei de luni. Trei persoane, doi adulți și o fetiță de 10 ani, mai au încă nevoie de supraveghere medicală.

Menționăm că ancheta Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba se află în curs de desfășurare. Au fost recoltate probe alimentare de la fața locului și analize cu privire la starea de sănătate a angajaților care au preparat și manipulat hrana, urmând ca zilele următoare să fie comunicată o conlcuzie privind cauza producerii acestui incident.

Reamintim că în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30, un număr de 37 de persoane, care au participat la o nuntă organizată la pensiunea „Drumul Dragostei” din Vințu de Jos, au ajuns la spital acuzând stări generale de rău, cu vărsături și probleme digestive. Starea de disconfort, se pare, a fost cauzată de mâncarea consumată la nuntă.

ISU Alba a informat sâmbătă noaptea că la fața locului au intervenit mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanță și SMURD din Alba Iulia și Sebeș pentru a acorda îngrijire medicală unui număr de aproximativ 30 de persoane care, după simptome, păreau să fie intoxicate cu alimente.

”În acest caz, conform procedurilor, compartimentul de control efectuează verificarea condițiilor igienico-sanitare precum și recoltarea de probe din alimentele preparate, iar compartimentul de epidemiologie efectuează ancheta epidemiologică a pacienților internați în spital. Rezultatele controalelor vor fi date publicității”, au transmis, duminică, reprezentanții DSP Alba. 

La nuntă au participat 154 de consumatori.

Vedeți și VIDEO: Suspiciune de toxiinfecție alimentară la o pensiune aflată în drumul spre Vințu de Jos. 9 persoane din cele 37 consultate, au rămas internate. Direcția de Sănătate Publică Alba a deschis o anchetă

(A.M.)

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea