Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

SURSE: Vechii liberali vor conduce Primăria Alba Iulia. Cine vor fi viitorii viceprimari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

USR-PLUS și PNL Alba se pare că au batut palma pentru o majoritate în Consiliul Local Alba Iulia, urmând ca USR-PLUS să obțină un viceprimar, iar PNL un viceprimar și administratorul public al Municipiului.

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, negocierile ar fi fost finalizate de ceva timp, dar s-a asteptat clarificarea situației din interiorul Alianței USR-PLUS.

PLUS și-ar fi dorit postul de viceprimar, întrucât, cu excepția primarului de la Lupșa, aproape tot ce există ca funcții publice, inclusiv primele locuri la Camera Deputaților și Senat au fost luate de USR.

Potrivit acelorași surse, toată conducerea Primăriei Alba Iulia va fi formată din vechi liberali, PDL-iștii rămănând pe afară. Din partea USR-PLUS, puternic susținut de Gabriel Pleșa, viceprimarul va fi Emil Popescu, iar din partea PNL, Marius Filimon, susținut de oamenii lui Ion Dumitrel.

Practic, din conducerea Primăriei Alba Iulia, au fost eliminați toți vechii PDL-iști, primarul Gabriel Pleșa și viitorul viceprimar Emil Popescu, provenind din vechiul PNL, chiar dacă au migrat la USR-PLUS. La rândul lui, Marius Filimon a fost membru tot în vechiul PNL, anterior fuziunii prin absorbție cu PDL-ul.

Noua conducere a Primăriei Alba Iulia va beneficia de cea mai zdrobitoare majoritate în Consiliul Local, care a existat în ultimii 30 de ani, adică 16 consilieri locali.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea