SURSE: Vechii liberali vor conduce Primăria Alba Iulia. Cine vor fi viitorii viceprimari

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

USR-PLUS și PNL Alba se pare că au batut palma pentru o majoritate în Consiliul Local Alba Iulia, urmând ca USR-PLUS să obțină un viceprimar, iar PNL un viceprimar și administratorul public al Municipiului.

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, negocierile ar fi fost finalizate de ceva timp, dar s-a asteptat clarificarea situației din interiorul Alianței USR-PLUS.

USR - Alegeri parlamentare 2020

PLUS și-ar fi dorit postul de viceprimar, întrucât, cu excepția primarului de la Lupșa, aproape tot ce există ca funcții publice, inclusiv primele locuri la Camera Deputaților și Senat au fost luate de USR.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit acelorași surse, toată conducerea Primăriei Alba Iulia va fi formată din vechi liberali, PDL-iștii rămănând pe afară. Din partea USR-PLUS, puternic susținut de Gabriel Pleșa, viceprimarul va fi Emil Popescu, iar din partea PNL, Marius Filimon, susținut de oamenii lui Ion Dumitrel.

Practic, din conducerea Primăriei Alba Iulia, au fost eliminați toți vechii PDL-iști, primarul Gabriel Pleșa și viitorul viceprimar Emil Popescu, provenind din vechiul PNL, chiar dacă au migrat la USR-PLUS. La rândul lui, Marius Filimon a fost membru tot în vechiul PNL, anterior fuziunii prin absorbție cu PDL-ul.

Noua conducere a Primăriei Alba Iulia va beneficia de cea mai zdrobitoare majoritate în Consiliul Local, care a existat în ultimii 30 de ani, adică 16 consilieri locali.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419