Rămâi conectat

Actualitate

„SURPRIZĂ” pentru funcționarii publici din România: Peste 180.000 de bugetari vor fi evaluați de firme externe

Publicat

în

„SURPRIZĂ” pentru funcționarii publici din România: Peste 180.000 de bugetari vor fi evaluați de firme externe

Președintele ANFP, Liviu Mălureanu, anunță că se lucrează la un pachet legislativ care va include și o evaluare externă a competențelor generale pentru fiecare funcționar public în parte. ”Vrem să vedem care este ‘diagnosticul’ administrației, centrale și locale”, spune Liviu Mălureanu, precizând totodată că este vorba despre o premieră.

”Datoria mea este să propun soluții pentru îmbunătățirea administrației. Cum se spune la LOTO: Trebuie să și cumperi biletul, dacă vrei să câștigi.

Care este scopul urmărit?

Eu cred că e util să avem o evaluare externă, pentru ea ar avea un grad mult mai ridicat de obiectivitate.

Electrica Furnizare Discount

Sunt două tipuri de competențe: competențe generale și competențe specifice. Evaluarea externă despre care vorbim s-ar referi la competențele generale, pentru că cele specifice postului sunt mai greu de evaluat extern, ele țin de obiectivele și realizările din timpul anului.

Avem circa 170-180.000 de funcționari publici în toată țara. Sunt vizați toți funcționarii publici. De exemplu, mare parte dintre cei care lucrează în primării. Apoi, ministerele, unde în mare parte lucrează tot funcționari publici. De asemenea, în Sănătate – o parte sunt contractuali, o parte sunt funcționari publici sau sunt medici. Și exemplele pot continua.

Ar fi un moment zero. Până acum nu s-a făcut niciodată o evaluare externă și vrem să vedem care este ”diagnosticul” administrației, centrale și locale. Cetățenii sunt destul de nemulțumiți de calitatea actului administrativ, deci clar avem o problemă.

Avem deja proiecte în derulare cu Banca Mondială, avem recomandări, modele de cadre de competențe, deci totul se leagă, nu ar fi o inițiativă chiar nouă, ci doar o direcție.

Suntem deja destul de evoluați cu lucrul, iar eu sper ca până la finalul anului să avem și un proiect de lege, o hotarâre de guvern, o să vedem unde o să fie nevoie să umblăm, dacă va fi nevoie și la partea de legislație.

Cine va face evaluarea?

Poate chiar ANFP să își dezvolte competențe pe partea asta, e și aceasta o variantă posibilă. Dar sunt și firme de profil care fac astfel de evaluări.

Am avut chiar joi dimineața discuții cu grupul care lucrează la modificarea legislației și le-am comunicat această completare față de ceea ce era deja în lucru – Să avem o evaluare a competențelor generale, făcută extern.

Ea trebuie fazată, nu avem cum să evaluăm dintr-odată 170.000 de funcționari din prima. Am dat în lucru ca să avem pe masă mai multe variante, vrem să vedem care sunt opțiunile și apoi, care va fi decizia.

Dar subliniez, ca să nu existe confuzii – Noi NU vrem să evaluăm cum au fost angajați funcționarii respectivi. Dacă nu s-a demonstrat că a fost un proces viciat înseamnă că a fost unul corect.

Noi evaluăm doar competențele respectivului angajat la momentul de față.

Rezultatele evaluărilor vor fi publice?

Mă îndoiesc că rezultatele evaluării externe vor fi publice, pentru că aici intervine acest GDPR, care are și părți bune, dar în ceea ce privește transparența unor informații limitează anumite lucruri, deși eu nu văd de ce ar trebui să fie limitate. Dar asta este legislația, o respectăm.

Prin urmare, am rezerve foarte, foarte mari că se vor face publice aceste evaluări.

Care vor fi consecințele pentru funcționarul public?

Nu aș vrea să fac niște afirmații hazardate și să transmit panică în sistem, dar este clar că vor exista și consecințe.

Repet, chiar în timp ce vorbim se lucrează la modificarea legii, nu e ceva ce am imaginat aseară. Deja se lucrează, inclusiv la evaluarea competențelor specifice, e un pachet mult mai complex în lucru.

Așa cum prevede legea în momentul de față (și nu văd cum s-ar putea schimba asta), conducătorul instituției este cel care dispune, așa e corect și normal, în baza prerogativelor conferite de lege. Și acum, de exemplu, dacă avem un funcționar condamnat penal, conducătorul instituției trebuie să îl elibereze din funcție.

E nevoie de susținere politică în Parlament?

Depinde și de soluția pe care o vom adopta – dacă vor trebui modificate și legi. Din câte înțeleg, o să fie nevoie de modificarea Codului Administrativ, dar și de hotărâri de guvern.

Aici este implicată și partea politică, e nevoie de o discuție în coaliție.

Dar datoria mea este să propun soluții pentru îmbunătățirea administrației. Cum se spune la LOTO: Trebuie să și cumperi biletul, dacă vrei să câștigi. La fel și aici, dacă eu nu propun soluții, nu avem un punct de plecare.

Se poate discuta apoi pe marginea lor, e foarte posibil să fie o discuție pe fazare – să se facă mai întâi un pilot, să se facă pe o perioadă de timp etc. – astfel încât sistemul să poată, cât de cât, să absoarbă șocul.

Care ar putea fi calendarul

Ca primă estimare, sperăm ca pe finalul anului să finalizăm pachetul de legi și apoi totul va dura cel puțin 1-2 ani, minim.

N-o să se întâmple totul peste noapte, asta e clar, mai ales că ar fi o schimbare destul de profundă și nu putem să venim cu schimbări profunde pe care să le implementăm de la o zi la alta, pentru că dăm peste cap tot sistemul.

Ținta finală

Rezultatul final, care pentru mine este foarte clar, este îmbunătățirea serviciilor de care beneficiază cetățenii.

Sunt bani publici, cetățenii plătesc aceste servicii în mod indirect, din bugetul statului, și atunci normal este să beneficieze de servicii de cea mai înaltă calitate. Aici trebuie să ajungem – la o stare de normalitate.

Bonus: Concursuri corecte și transparente

E aproape finalizată modificarea legislației, mai exact este vorba despre o hotărâre de guvern. Dorim ca acea aplicație să fie folosită în mod obligatoriu de către toate instituțiile publice.

Momentan este vorba doar despre o aderare voluntară. Avem deja 4 ministere, joi am discutat și cu Ministerul Energiei (care este în zona PNL). Dar pregătim și un pachet de legi prin care aplicația să fie obligatorie. Evident, vorbim despre concursurile care se vor desfășura de acum înainte.

Eu sper să fie susținută această aplicație de către toate partidele.

Publicitate

Actualitate

Pensie 2021: Care este noua formulă de calcul pentru stabilirea cuantumului pensiei. Ce înseamnă punct de referință

Publicat

în

Pensie 2021: Care este noua formulă de calcul pentru stabilirea cuantumului pensiei. Ce înseamnă punct de referință

O nouă formulă de calcul pentru stabilirea cuantumului pensiei se va aplica începând din 2021, anul intrării în vigoare a noii legi a pensiilor.

Noua lege introduce în formula de calcul a pensiilor noțiunea de punct de referință, care, în 2021, va avea o valoare de 75 de lei. Conform formulei de calcul, ”cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea numărului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referință”.

Ce înseamnă punct de referință

Electrica Furnizare Discount

Punctul de referință reprezintă raportul dintre valoarea punctului de pensie, care este acum de 1.100 lei, și nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzute de legislația anterioară, adică 25.

Tot până în 2021, ar urma să crească inclusiv valoarea punctului de pensie, după cum urmează:

– 1.775 de lei până la 1 septembrie 2020,

– 1.875 de lei până la 1 septembrie 2021.

În același timp, începând din 2022, valoarea punctului de referință se va indexa, anual, cu rata inflației și 50% din creșterea reală a câștigului salarial brut realizat, arată Avocatnet.

Formula de calcul

Anterior adoptării acestei legi, cuantumul pensiei era stabilit prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie. La rândul lui, punctajul mediu era determinat prin împărțirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numărul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare, potrivit Legii nr. 263/2010.

Prin urmare, noua formulă de calcul va fi ușor diferită de cea folosită anterior. „Numărul total de puncte realizate de asigurat se obține din însumarea punctajelor anuale ale acestuia. Punctajul anual al asiguratului se determină prin împărțirea la 12 a sumei punctajelor lunare realizate într-un an calendaristic. Punctajul lunar se calculează prin raportarea venitului brut lunar realizat sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale, la câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat din anul respectiv”, se arată în noua lege.

Ce pensii vor fi recalculate

Noua lege a pensiilor prevede mai multe situații de recalculare a pensiilor. Astfel, potrivit documentului, „pensiile stabilite pe baza legislației anterioare devin pensii în înțelesul prezentei legi și se recalculează prin înmulțirea numărului total de puncte realizat cu valoarea punctului de referință (…), cu excepția pensiilor stabilite în fostul sistem de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor anterior datei de 1 aprilie 2001 care se recalculează conform art.167 (adică șase luni mai târziu – n.red.)”, scrie în lege.

Dacă după recalculări va rezulta o pensie mai mică decât cea plătită/cuvenită, atunci se va păstra cel mai avantajos cuantum, mai scrie în document. Totuși, oricare cuantum ar fi mai avantajos, pensia recalculată nu va putea fi mai mică decât nivelul pensiei minime. Se vor produce și următoarele transformări:

– pensiile anticipate din prezent vor deveni pensii pentru limită de vârstă,

– pensiile anticipate parțiale fără diminuare vor deveni pensii pentru limită de vârstă,

– la data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate va deveni pensie pentru limită de vârstă. Transformarea se va face din oficiu, cu acordarea pensiei mai avantajoase.

Pensie anticipată

Începând din 1 septembrie 2021, va exista numai un singur tip de pensie anticipată, în condițiile în care acum sunt două tipuri. Mai exact, dacă acum avem pensia anticipată (fără penalizare de cuantum) și pensia anticipată parțială (cu penalizare de cuantum), în viitor vom avea numai pensia anticipată (cu penalizare de cuantum).

Astfel, viitoarea pensie anticipată se va acorda cu cel mult cinci ani înainte de împlinirea vârstei-standard de pensionare și va putea fi solicitată de persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare (adică vechime legală în muncă de 35 de ani) și de românii care l-au depășit cu până la opt ani.

„Cuantumul pensiei anticipate se stabilește prin diminuarea cuantumului pensiei pentru limită de vârstă, în raport cu stagiul de cotizare realizat peste stagiul complet de cotizare (…) și cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare (…)”, potrivit prevederilor noii legi

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Creșterea prețului la benzină şi motorină, analizată de Consiliul Concurenței: Ce este monitorul preţurilor pentru carburanţi

Publicat

în

Creșterea prețului la benzină şi motorină, analizată de Consiliul Concurenței: Ce este monitorul preţurilor pentru carburanţi

În cursul zilei de luni, 18 octombrie, Consiliul Concurenței a anunțat că are în derulare o analiză pe piața comercializării angro de carburanți auto cu scopul de a identifica factorii care au determinat recentele majorări de prețuri ale carburanților, precum și eventualele disfuncționalități ale pieței.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței, în cadrul acestui studiu, declanșat la începutul lunii septembrie, autoritatea de concurență solicită informații și documente tuturor operatorilor implicați, dar și opinii ale autorităților publice cu atribuții în domeniu, scrie Mediafax.

În urma analizei, Consiliul Concurenței poate propune recomandări, respectiv măsuri în vederea remedierii, atenuării şi prevenirii oricăror efecte negative asupra concurenței şi, implicit, asupra consumatorilor, iar în cazul în care descoperă încălcări ale legii, inițiază procedurile necesare pentru a le sancționa.

Electrica Furnizare Discount

De altfel, comercializarea carburanților atât angro, cât și cu amănuntul a fost în mod constat în atenția Consiliului Concurenței. Reprezentanții instituției susțin că autoritatea de concurență a sancționat 3 companii din domeniul comercializării angro de carburanţi cu amenzi totale de 3,7 milioane euro pentru participarea la o înţelegere anticoncurenţială, constând în fixarea preţurilor, discounturilor şi adaosurilor comerciale, împărţirea clienţilor şi a surselor de aprovizionare.

De asemenea, aceștia reamintesc că autoritatea de concurență a sancționat şase companii petroliere (OMV Petrom SA, OMV Petrom Marketing, Rompetrol Downstream SRL, Mol Romania Petroleum Products SRL, ENI Romania SRL și Lukoil Romania SRL) cu amendă de 205 milioane euro pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale. Consiliul Concurenței precizează că a câștigat procesele cu toate companiile petroliere care au fost amendate și care au contestat decizia autorității, instanța confirmând încălcarea legii concurenței.

„Pentru a stimula concurența pe piața comercializării carburanților, autoritatea de concurență a lansat aplicaţia Monitorul preţurilor pentru carburanţi, care afişează preţurile pentru toate tipurile de carburanţi (benzină şi motorină) practicate în reţelele OMV, Petrom, Rompetrol, Mol, Lukoil, Socar şi Gazprom din întreaga ţară. Monitorul preţurilor pentru carburanţi este valabil atât sub formă de aplicație web, www.monitorulpreţurilor.info, cât şi ca aplicație mobilă (IOS și Android) ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play, oferind multiple facilități de căutare, sortare și filtrare a datelor”, se mai arată în comunicat.

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Primele declarații ale expertului OMS în România: „O prioritate urgentă este creșterea vaccinării în rândul grupurilor vulnerabile”

Publicat

în

Primele declarații ale expertului OMS în România: „O prioritate urgentă este creșterea vaccinării în rândul grupurilor vulnerabile”

Expertul OMS Heather Papowitz, care a sosit în România pentru a ajuta autoritățile în lupta cu pandemia de coronavirus a făcut primele declarații de presă, conform romaniatv.net.

Expertul susține că ”toată lumea” trebuie să se implice pentru a combate pandemia.

”Sunt încântată să fiu aici și să ofer ajutor autorităților din România. Trebuie să se implice toată lumea, de la guvernanți, la instituțiile publice și până la cetățeni. Sunt încântată să lucrez cu autoritățile din România și cu părțile – cheie pentru a aborda problema nivelului scăzut de vaccinare împotriva COVID-19 în țară. O prioritate urgentă este creșterea vaccinării în rândul grupurilor vulnerabile, reducerea riscului de spitalizare și deces și ameliorarea presiunii asupra sistemului de sănătate”, a declarat Heather Papowitz, expertul OMS venit în România.

Electrica Furnizare Discount

OMS va colabora îndeaproape cu Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerul Sănătății, Centrul Național de Supraveghere și Controlul Bolilor Transmisibile pe teme legate de oportunități de instruire și schimburi de informații ale profesioniștilor din domeniul sănătății cu privire la siguranța vaccinurilor și dezvoltarea unor strategii de comunicare, printr-o mai bună înțelegere a motivelor nivelului scăzut de vaccinare în grupurile de populație, a anunțat grupul de comunicare al CNCAV.

Sursa: dcnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare