Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

„Suntem în slujba cetăţenilor, dar veghem ca aceştia să respecte la rândul lor legea”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

– D-le Arion, vă rugăm pentru început să faceţi câteva precizări legate de ceea ce înseamnă Poliţia Locală, nu de multă vreme constituită şi ce atribuţii principale are serviciul pe care îl conduceţi.
– Poliţia locală cunoscută până la finele anului trecut drept Poliţia Comunitară, a fost înfiinţată prin Legea nr. 155/2010 este o instituţie cu personalitate juridică, aprobată prin hotărâre de Consiliu Local. Odată cu înfiinţarea acestui serviciu au luat naştere compartimente noi, cu atribuţii specifice fiecăruia dintre acestea. Printre noile sarcini ne preocupă disciplina în construcţii, protecţia mediului, controlul comercial, evidenţa persoanelor, domeniul public cu toată complexitatea lui de activităţi.
– Este un domeniu destul de vast. Cum reuşiţi să îi faceţi faţă?
– Nu este deloc uşor când ai 26 de angajaţi dintre care 8 poliţişti locali, restul însemnând pază şi personal auxiliar. Fiecare însă îşi îndeplineşte sarcinile specifice fiecărui compartiment în parte. Deşi nu dorim să evidenţiem în mod special rezultatele activităţii noastre trebuie să arătăm că de la înfiinţarea poliţiei locale din februarie până acum am rezolvat destule situaţii. Numai în perioada lunii iunie s-au aplicat 6 sancţiuni în sumă de aproape 4000 de lei reprezentând amenzi pentru activităţi din domeniul protecţiei mediului, activităţi comerciale şi disciplinare în construcţii. De asemenea s-a verificat modul în care se desfăşoară activitatea de comerţ fiind sancţionate persoanele care desfăşoară activităţi fără autorizaţie de funcţionare sau cu autorizaţie neavizată pe anul în curs. Faţă de aceştia, poliţiştii locali au aplicat sancţiuni cu amendă în valoare de 5.540 de lei.
Una dintre problemele constante cu care se confruntă Serviciul Poliţia Locală este cea a parcărilor neregulamentare şi a circulaţiei cu autovehiculele în zone interzise sau închise circulaţiei, dovadă stă şi numărul mare de amenzi aplicate în această perioadă. Conducătorii auto trebuie să înţeleagă faptul că circulaţia cu autovehiculele pe zonele verzi, alei pietonale, căi de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, trotuare, în parcuri sau zone închise circulaţiei constituie contravenţie.
În ceea ce priveşte menţinerea unui climat de ordine şi linişte corespunzător, au fost legitimate mai multe persoane, unele primind avertisment pentru tulburarea liniştii publice.
– Există colaborare între serviciul dumneavoastră şi poliţia oraşului Cugir?
– Avem un protocol de colaborare cu poliţia oraşului în baza căruia funcţionează patrule mixte pe raza localităţii în domeniul ordinii şi liniştii publice, a circulaţuiei pe drumurile publice. Iar pentru a nu se face confuzie că ar exista suprapuneri ale activităţilor, vreau să menţionez că poliţia Cugir are atribuţii majore cum ar fi spre exemplu infracţionalitatea şi altele pe care noi nu le avem. Suntem aşadar două structuri separate.
– Aveţi sprijinul  cetăţenilor şi colaborarea lor în ceea ce întreprindeţi?
– În general primim sesizări de la oameni pe care încercăm să le rezolvăm cât mai eficient şi operativ, dar în limitele legale. Din păcate, ne lovim de refuzul acestora de a fi martor la evenimente care înseamnă sancţionarea şi aplicarea legii faţă de un contravenient.
– Ce doriţi să le transmiteţi locuitorilor Cugirului?
– Că suntem aproape de ei. Suntem în slujba lor şi veghem ca şi ei la rândul lor să respecte legea.
– Vă mulţumesc pentru interviu şi vă doresc mult succes!
Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea