Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sumele pe care le alocă românii pentru vacanţe au crescut, în medie, cu 30% în ultimii 5 ani. Ele ajung între 900 şi 1.200 de euro

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

36% dintre români spun că merg de două ori pe an în concediu, iar 31% au declarat că merg doar o dată.

Bugetul de vacanţă al majorităţii românilor este între 500 şi 1.200 euro, iar peste un sfert dintre ei mărturisesc că nu şi-ar permite o vacanţă mai scumpă de 500 euro, adică puţin mai mult decât salariul minim pe economie.

Deşi preferă, în continuare litoralul din Grecia, Turcia şi Spania, turiştii români optează tot mai mult pentru destinaţii mai puţin cunoscute, în ţări şi regiuni precum Croaţia, Malta, Sardinia, Sicilia sau Corsica, iar durata concediilor de vară este în medie de 7 zile, ajungându-se adesea la 10 zile.

Jumătate dintre românii care şi-au ales deja destinaţia de vară vor pleca în străinătate, iar ceilalți vor rămâne în ţară. Pe primul loc în preferinţele acestora se situează litoralul românesc.

„ În vacanţele de vară, 70% dintre români accesează servicii all inclusive, de care să se bucure alături de familie sau de prieteni, în condiţiile în care peste 90% dintre turişti călătoresc în grupuri”, arată rezultatele unui studiu recent.

O vacanță ideală, plănuită din timp este întotdeauna mai ieftină și neapărat la malul mării, indiferent dacă în țară sau străinatate.

Sursa: Digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea