Sumele pe care le alocă românii pentru vacanţe au crescut, în medie, cu 30% în ultimii 5 ani. Ele ajung între 900 şi 1.200 de euro

36% dintre români spun că merg de două ori pe an în concediu, iar 31% au declarat că merg doar o dată.

Bugetul de vacanţă al majorităţii românilor este între 500 şi 1.200 euro, iar peste un sfert dintre ei mărturisesc că nu şi-ar permite o vacanţă mai scumpă de 500 euro, adică puţin mai mult decât salariul minim pe economie.

Deşi preferă, în continuare litoralul din Grecia, Turcia şi Spania, turiştii români optează tot mai mult pentru destinaţii mai puţin cunoscute, în ţări şi regiuni precum Croaţia, Malta, Sardinia, Sicilia sau Corsica, iar durata concediilor de vară este în medie de 7 zile, ajungându-se adesea la 10 zile.

Jumătate dintre românii care şi-au ales deja destinaţia de vară vor pleca în străinătate, iar ceilalți vor rămâne în ţară. Pe primul loc în preferinţele acestora se situează litoralul românesc.

„ În vacanţele de vară, 70% dintre români accesează servicii all inclusive, de care să se bucure alături de familie sau de prieteni, în condiţiile în care peste 90% dintre turişti călătoresc în grupuri”, arată rezultatele unui studiu recent.

O vacanță ideală, plănuită din timp este întotdeauna mai ieftină și neapărat la malul mării, indiferent dacă în țară sau străinatate.

Sursa: Digi24

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...