Suma ENORMĂ pe care vrea să o încaseze Primăria Alba Iulia din taxarea parcărilor publice: 10 milioane de euro pe an

Paul Voicu - Primar 2020

Suma ENORMĂ pe care vrea să o încaseze Primăria Alba Iulia din taxarea parcărilor publice: 10 milioane de euro pe an!

La Alba Iulia, a avut loc dezbaterea publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice cu plată din municipiu. Trist este că dintre cele aproximativ 30 de persoane prezente, am identificat doar 2 albaiulieni care să nu aibă carte de muncă sau contract de colaborare cu instituția primăriei. Unde am fost noi, albaiulienii, la această crucială dezbatere?

ELIT

Nu s-a decis nimic încă nimic dar se va stabili în 30 iulie, la ședința ordinară de consiliu local, când se va supune votului consilierilor acest regulament. În mare, așa cum v-am mai spus, acesta prevede 3 zone tarifare, roșie (Cetatea Alba Carolina și parcările de la capetele Bulevardului Transilvaniei), unde tariful standard va fi de 2 lei pe oră, zona albastră (cartierul Cetate și zona centru), unde tariful standard va fi de până la 1 leu pe oră, și zona galbenă (restul orașului), unde tariful standard va porni de la 0,30 de lei pentru o jumătate de oră. Intervalele orare variază între 8-18 și 8-16, în funcție de ziua săptămânii.

Cu un abonament de 50 de lei pe lună, vom putea parca oriunde în zonele albastră și galbenă, dacă avem norocul să găsim loc, dacă, nu, ghinion. Proprietarii de case dar și de mașini vor putea parca gratis doar la ei în curte și numai în urma studiului individual al fiecărui caz, dacă se constată că nu pot intra fizic cu mașina în curte, numai atunci li se va da, în regim de parcare rezidențială, unul dintre locurile disponibile în fața porții, indiferent de zona tarifară.

Mihail David - 2020

Potrivit lui Doru Inurean, directorul Serviciului Domeniului Public din cadrul Primăriei Alba Iulia, nu mai puțin de 10 milioane de euro pe an ar urma să încaseze, potrivit celor mai optimiste estimări, administrația locală de pe urma acestor taxări, bani cu care se vor amenaja noi locuri de parcare.

Pentru investiții în acest sens, astăzi, nu sunt bani, nu mai cereți! Viceprimarul Gabriel Pleșa este mai rezervat, potrivit calculelor lui inginerești, la minimum un leu produs de fiecare dintre cele 3.500 de locuri de parcare cu plată pe oră, într-un an s-ar ajunge la doar 4 milioane de euro, dar bune și acelea dacă vrem să dezvoltăm orașul.

Dacă aveți păreri și amendamente și nu ați reușit să le aduceți la cunoștința Primăriei Alba Iulia, pe subiectul parcărilor publice cu plată, nu uitați că ședința de consiliu local din 30 iulie este publică, cu acces gratuit!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Ics 23 iulie 2019 at 11:30

Albanezii sunt fericiți că se pot plimba prin santuri , restul nu mai conteaza.

Mircea 23 iulie 2019 at 21:08

Mă între pe mine că Albaiulian cu ce mă ajută lucrul acesta in afara de faptul că mi se iau niste bani pentru un loc de parcare daca îl găsesc ?
Cite proiecte pe fonduri europene au fost depuse pentru construirea unor parcări?
De fiecare data trebuie să plătească contribuabilii,ia ginditiva la reducerea cheltuielilor din primărie și alte instituții care doar risipesc bani degeaba ,fara nici un fel de rezultate
Ce se întâmplă cu blocul Turturica oameni aceia au fost evacuați în plină iarnă vezi doamne că se va construi o parcare dar a ajuns in paragină la fel cim a ajuns ștrandul de la schit .

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...