Rămâi conectat

Actualitate

Subprefectul Mureșan: „Nu suntem feriți de dezastre naturale și calamități. Este obligația noastră să fim pregătiți pentru a le gestiona”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subprefectul Mureșan: „Nu suntem feriți de dezastre naturale și calamități. Este obligația noastră să fim pregătiți pentru a le gestiona”

Corneliu Mureșan, subprefectul județului Alba din partea Partidului Social Democrat, a fost prezent în cursul săptămânii trecute la un curs organizat în prezența mai multor trimiși ai Guvernului în teritoriu, care a avut loc la Constanța.

Cu prilejul încheierii cu succes al acestui eveniment, subprefectul Mureșan a scris un mesaj în mediul online, în care și-a consemnat experiențele de care s-a bucurat în cadrul pregătirii sale:

„Am participat, în această săptămână, alături de prefecți și subprefecți din țară, la un curs de pregătire privind managementul situațiilor de urgență, în care s-a vorbit despre prevenirea și gestionarea situațiilor de criză, care pot apărea pe teritoriul fiecărui județ. 

Nu suntem feriți de dezastre naturale și calamități, iar obligația noastră este, pe cât posibil, să prevedem riscurile și fim pregătiți pentru a gestiona cât mai bine situațiile care pot apărea.

Cursul a fost organizat la Constanța, de către specialiști ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. La centrala nucleară de la Cernavodă  și la Portul Constanța s-au desfășurat ședințe practice de lucru, s-a prezentat modul în care sunt gestionate urgențele, s-au expus riscurile și a fost organizată o scurtă călătorie în largul Mării Negre cu o navă de patrulă maritimă.

Țin să mulțumesc, cu această ocazie, experților IGSU pentru modul succint și convingător în care au prezentat tehnicile de comunicare în situații de urgență.

Identificarea și monitorizarea surselor de risc tehnologic sau natural, analiza fiecărei situații și evaluarea informațiilor, utilizarea eficientă a tuturor resurselor materiale și umane, creionarea variantelor de lucru și realizarea de prognoze cu scopul de a restabili situația de normalitate pentru cetățeni sunt responsabilități care le revin instituțiilor statului.

Responsabilitatea noastră este de a fi pregătiți oricând pentru situații în care fiecare secundă contează.”, a fost mesajul transmis de subprefectul Mureșan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea