Rămâi conectat

Ştirea zilei

Subcomisarul Ioan Mircea Hentea este noul comandant al Poliţiei Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri la sediul Poliţiei Cugir a avut loc o şedinţă de lucru, la care a participat chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. În cadrul şedinţei au fost anunţate unele schimbări în echipa managerială a Poliţiei Oraşului Cugir. Comisarul şef de poliţie Olaru Nicolae a fost eliberat, la cerere, din funcţia de şef al Poliţiei Oraşului Cugir şi a fost numit în funcţia de şef al Secţiei II Poliţia Rurală Vinţu de Jos, transmite IPJ Alba
Prin Dispoziţia şefului IPJ Alba, de ieri, la conducerea Poliţiei Oraşului Cugir, a fost împuternicit, pentru o perioadă de 6 luni, subcomisarul de poliţie Mircea-Ioan Hentea. Începând cu aceeaşi dată, comisarul şef de poliţie Călin Mihael Ioaneş, a fost împuternicit, pentru o perioadă de 6 luni, adjunct al şefului Poliţiei Oraşului Cugir.
Subcomisarul de poliţie Mircea Ioan Hentea este născut în data de 2.11.1976 în Copşa Mică, Sibiu. Este absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, promoţia 2000 şi al cursului postuniversitar de perfecţionare în specializarea „Psihologie judiciară” din cadrul Facultăţii de Drept al Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, promoţia 2009.Din anul 2000 şi până în prezent şi-a desfăşurat activitatea la Poliţia oraşului Cugir, unde între anii 2000-2002 a îndeplinit funcţia de ofiţer în cadrul Compartimentului Investigaţii Criminale iar începând cu anul 2002 până în prezent a îndeplinit funcţia de ofiţer specialist în cadrul Compartimentului Cercetări Penale. Fiind singurul ofiţer de cercetare penală din cadrul Poliţiei oraşului Cugir, începând cu anul 2002, a coordonat activitatea pe linie de cercetare penală desfăşurată la nivelul acestei subunităţi de poliţie.
Comisarul şef Călin Mihael Ioaneş este născut la data de 14.07.1963 în Cugir. Este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi M.Ap.N. „Nicolae Bălcescu”, promoţia 1987, a Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii din Oradea, promoţia 1999 şi a două cursuri postuniversitare de Psihologie Judiciară organizate de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” Cluj Napoca. După absolvirea şcolii de ofiţeri a fost repartizat la Detaşamentul „Păuliş” din Lipova. Din anul 1990 a fost mutat la IPJ Alba, unde în perioada 1990 – 2011 a îndeplinit funcţii de ofiţer operativ şi specialist – judiciar, în cadrul Poliţiei Cugir iar începând cu anul 2001 până în prezent a îndeplinit funcţia de ofiţer specialist la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Alba.
În cadrul aceleiaşi şedinţe de lucru, la care a participat întregul efectiv din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir, a avut loc şi evaluarea activităţii Poliţiei Cugir pentru primul semestru din 2011 iar în urma analizei efectuate au rezultat anumite deficienţe constatate în activitatea acestei structuri de poliţie.
De asemenea a fost prezentat rezultatul sondajului de opinie realizat de specialişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Alba împreună cu Universitatea „1 Decembrie 1918”, privind siguranţa cetăţeanului şi percepţia faţă de activitatea poliţiei din oraşul Cugir. În sondaj este evidenţiat faptul că cetăţenii oraşului Cugir au unele nemulţumiri referitoare la activitatea poliţiei, privind asigurarea ordinii şi siguranţei publice. Faptul că în 26 mai 2011, pentru drenajul criminalităţii din Cugir a fost nevoie de 154 de poliţişti şi jandarmi, cu 36 de maşini de intervenţie, veniţi din municipiul Alba Iulia (cea mai amplă desfăşurare de forţe din istoria IPJ Alba din ultimele două decenii) a confirmat tristele rezultate ale sondajului.
Prin schimbările făcute la nivelul conducerii Poliţiei Cugir, conducerea IPJ Alba încearcă să eficientizeze activitatea poliţiei pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor din Cugir, se arată în comunicatul IPJ Alba.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea