STUDIU Sucurile de fructe consumate zilnic la micul dejun pot contribui la instalarea hipertensiunii arteriale
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni, sucurile de fructe consumate zilnic la micul dejun pot contribui la instalarea hipertensiunii arteriale, crescând astfel riscul de infarct şi angină pectorală.
Persoanele care consumă în mod regulat sucuri de fructe proaspete, de exemplu de portocale, au un nivel al tensiunii arteriale mult mai mare decât cele care consumă ocazional astfel de băuturi, spun cercetătorii de la Swinburne University of Technology din Hawthorn, Australia.
Hipertensiunea arterială poate creşte riscul de instalare a unor tulburări cardiace, precum angina pectorală, şi de producere a unui infarct.
Autorul principal al acestui studiu, profesorul Matthew Pase, spune că această descoperire este importantă pentru că există „o percepţie generală potrivit căreia sucul de fructe proaspete este sănătos”.
„Deşi conţin vitamine esenţiale, (sucurile de fructe, n.r.) au un nivel ridicat de zaharuri şi o cantitate neglijabilă de fibre”, a spus acesta.
Din acest motiv, consumul frecvent de sucuri de fructe proaspete poate contribui la creşterea nivelului de zahăr din alimentaţie – provenind din celelalte alimente şi băuturi consumate în timpul zilei.
Cercetătorul spune că un pahar de 250 de mililitri cu suc de fructe poate conţine 115 calorii, echivalentul a şapte linguriţe de zahăr. Prin comparaţie, o cutie cu cola conţine 139 de calorii.
Nu în ultimul rând, sucul de fructe proaspete consumat regulat poate afecta smalţul dinţilor în cazul copiilor mici, specialiştii recomandând părinţilor să înlocuiască aceste băuturi cu apă şi lapte.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă un consum de zahăr zilnic de maximum şase linguriţe.
Sursa Gandul.info
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Valul de caniculă lovește și în iulie 2025! Medicii avertizează asupra riscurilor ascunse ale temperaturilor extreme din această perioadă asupra sănătății
Valul de caniculă lovește și în iulie 2025! Medicii avertizează asupra riscurilor ascunse ale temperaturilor extreme din această perioadă asupra sănătății Din cauza valului de căldură care continuă să lovească România în această perioadă pot apărea complicații grave, mai ales pentru cei cu afecțiuni cardiovasculare. Specialiștii explică impactul caniculei asupra organismului uman. Citește și: Caniculă […]
Caniculă în România 2025: Sfaturi și reguli esențiale de care să ținem cont în zilele foarte calde
Caniculă în România 2025: Sfaturi și reguli esențiale de care să ținem cont în zilele foarte calde Este alertă meteo de caniculă în aceste zile în România, motiv pentru care specialiştii în sănătate publică din România recomandă populaţiei, mai ales persoanelor care suferă de inimă sau au afecţiuni respiratorii, renale sau metabolice, ca în perioadele […]
Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul
Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul Originile cireşului se pierd în preistorie, fiind un pom fructifer cu un areal imens, care porneşte de undeva din Japonia şi ajunge pe coastele Africii şi până în nordul Europei. În lume, există zeci de soiuri de cireşe, de la […]