Rămâi conectat

Sport

Studenții conduși de Manea au dominat stagiunea! CS Universitatea Alba Iulia și-a confirmat statutul și a câștigat Liga a 4-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Universitatea Alba Iulia și-a confirmat statulul de mare favorită în actuala ediție a Ligii a 4-a și a câștigat campionatul în Alba.

Este doar un obiectiv intermediar pentru formația din Cetatea Marii Uniri, ce are drept scop declarat accederea în Liga a 3-a, în față fiind barajul de promovare cu reprezentanta județului Covasna (dublă în 18 și 25 iunie). CSU a dominat competiția fotbalului amator, bazându-se pe un buget de invidiat, net superior competitoarelor (salarii mult peste medie, prime de joc și primă de obiectiv) și un efectiv extrem de valoros pentru acest nivel. Plastic vorbim despre un “El Dorado” fotbalistic și un lot de “Liga a 3-a”, ce poate rivaliza din punct de vedere cu al conjudețenelor din eșalonul terț CS Ocna Mureș sau Unirea Alba Iulia. “Alb-albaștrii” dispun de un efectiv garnisit cu jucători trecuți în marea majoritate prin eșaloanele superioare, Liga a 2-a, Liga a 3-a, inclusiv Liga 1 (“căpitanul” Bogdan Bucurică, Mihai Mincă sau Ionuț Neag, uiltimul, alături de Alexandru Petresc, fiind component al reprezentativei Under 17 la Europeanul din 2011).

Sunt exemple sugestive pentru forța campioanei din Alba, echipă care a avut o unică contracandidată, Industria Galda (ocupanta locului secund), oponent în fața căruia a cedat singurele puncte (remiză externă și 0-2 pe “Cetate” în retur). Pe banca tehnică a fost antrenorul Mihai Manea (41 de ani), cu vastă experiență în eșalonul superior, la Performanța Ighiu, CS Ocna Mureș sau Unirea Alba Iulia (până în vara anului 2020), ajutat de secundul Nicolae Ghișa.

“Este un sentiment plăcut pentru toată lumea din club că am devenit campioni. Un merit incontestabil l-au avut jucătorii, dar în același timp se cuvine menționată contribuția staff-ului tehnic și a celui administrativ’, a declarat Mihai Manea, în premieră câștigător al Ligii a 4-a, după ce în trecut s-a mai bătut la campionat cu Mureșul Vințu de Jos sau Șurianu Sebeș.

*Mult prea puternici!

Cu 25 de victorii din 27 de partide, cel mai bun atac și cea mai puternică defensivă (golaveraj 100-13 cu o etapă înaintea terminării sezonului), CSU Alba Iulia vrea performanșă imediată: realizarea eventului județean (finală, în 11 iunie, la Daia Română, cu Voința Stremț, a treia finală succesivă, precedentele fiind pierdute în fața stremțenilor) și mai ales promovarea pe a treia scenă.

Ceea ce am realizat este doar un mic pas spre obiectivul prioritar, respectiv promovarea în Liga a 3-a, scopul nostru primordial. Lucrurile sunt extrem de clare în ceea ce urmează pe termen scurt: să luăm Cupa României și să trecem de baraj”, a mai adăugat Manea.

Marcatorii celor 100 de goluri: M. Domșa – 16, Ad. Lăcătuș – 15, Baghiu – 14, Bucurică – 12, Cl. Oara – 11, Joldeș și Cricov – câte 6, R. Trif și Frențiu – câte 4, I. Neag, Al. Petresc, Cos. Năcreală, S. Fulea – câte două, Apetri, Șt. Radu, Herci – câte unul, plus un autogol.

Echipa de fotbal a Universității “1 Decembrie 1918” s-a înființat în 2018, pornind din Liga a 5-a, în momentul în care s-a renunțat la baschetul feminin. S-a promovat imediat, s-a jucat finala Cupei României în 2019, dar declanșarea pandemiei a găsit-o pe locul secund în liga a 4-a, la 5 puncte de CS Ocna Mureș, ce a reprezentat județul la barajul de promovare. “

Principalul nostru atu în acest sezon a fost faptul că am avut parte de liniște din toate punctele de vedere. Aceasta a contat enorm și am putut implicit să muncim în liniște. Pentru mine ca antrenor este ceva că am devenit campion. Normal că este o senzație de fericire când câștigi Liga a 4-a”, a încheiat “principalul” campioanei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea