Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Studenta albaiuliană Carmen Țetcu și elevele aiudene Ariana Osvath și Alexandra Medrea, cele mai bune traducătoare din țară

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Studenta albaiuliană Carmen Țetcu și elevele aiudene Ariana Osvath și Alexandra Medrea, cele mai bune traducătoare din țară • La concursul organizat de Universitatea „1 Decembrie 1918”, elevii și studenții din județul Alba au mai obținut 3 premii II și 3 premii III, precum și o mențiune.

La Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (UAB) a avut loc festivitatea de premiere a celor 26 de laureați ai celei de-a VIII-a ediții a Concursului Național de Traduceri la care au luat parte 93 de studenți și 148 de elevi din București și 16 județe reprezentând toate regiunile țării, unii fiind la prima participare.

Concursul s-a desfășurat pe două secţiuni: traduceri de texte literare, respectiv traduceri de texte specializate, din limba română în limbile engleză, respectiv franceză, separat pentru studenți și elevi, concurența fiind atât de acerbă încât la unele secțiuni încât diferența între locurile pe podiumul de premiere a fost făcută de câteva… miimi! Studenții și elevii din județul Alba au demonstrat competențe deosebite, cucerind în total 9 premii, din care 3 premii I, 3 premii II și 3 premii II, și o mențiune. Iată laureații din județul Alba, conform clasamentului pus la dispoziție de Diana Câmpan, purtătorul de cuvânt al UAB:

LIMBA ENGLEZĂ: STUDENȚI:

Secțiunea texte de specialitate: premiul I:

Carmen Țetcu (UAB) – 9,75, premiul III: Florina Tricu (UAB) – 9,32, lSecțiunea texte literare: ELEVI: premiul II: Alexandra Brâstan (Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud) – 9,985 (la 15 miimi de locul I, cu nota 10.00), premiul III: Alexandru Lazăr (Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia) – 9,975,

Secțiunea texte de specialitate: premiul I:

Ariana Osvath (Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud) – 9,625, premiul II: Lorena Călin (Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud) – 9,35, mențiune: Andreas Jurca (Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia) – 9.00;

LIMBA FRANCEZĂ: ELEVI

Secțiunea texte de specialitate: premiul I:

Alexandra Medrea – 9,85, premiul II: Gabriela Rusu (9,80), premiul III: Raul Toma – 9,70, toți de la Colegiul Tehnologic Aiud.

Concursul a fost organizat de UAB, prin Departamentul de Filologie, în colaborare cu IȘJ Alba, Neamț, Hunedoara, Mureș și Vâlcea, Consiliul Judeţean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, Asociația „Alba-Manche Împreună AMI”, British Council și Institut Français Cluj-Napoca. Pe lângă diplome, laureații au primit premii în cărți și alte materiale educaționale obținute cu sprijinul partenerilor evenimentului: Consiliul Judeţean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea