Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Student din Alba Iulia, prins de poliţie copiind la examen cu sistem de nanocăşti „spy”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un student din anul III la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost prins în flagrant de poliţiştii albaiulieni în timp ce copia la un examen din sesiunea de reexaminare cu un dispozitiv performant de transmitere a datelor la distanţă. Marţi, 4 octombrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost sesizaţi de către reprezentanţii universităţii albaiuliene cu privire la o posibilă fraudare a examenului, prin dispozitiv de transmitere a datelor la distanţă, de către unul dintre studenţii prezentaţi pentru a susţine un examen în sesiunea de re-exanimări. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde l-au prins în flagrant pe T.S.I., de 22 de ani, din Alba Iulia, la ieşirea din sala de examen, imediat după fraudarea examenului. Asupra acestuia, peste tricou şi ascuns sub cămaşa cu care era îmbrăcat, s-a găsit un dispozitiv audio format dintr-un sistem hands-free compus din microfon, întrerupător şi mufă de conectare, amplificator audio confecţionat din componente discrete şi colier format din fir, conductor destinat emisiei electromagnetice (generator de microvibraţii magnetice). Dispozitivul era conectat la un telefon mobil ce a fost găsit în buzunarul pantalonilor. Tânărul avea în urechea stângă un element magnetic de mici dimensiuni (nanocască), folosit pentru interceptarea microvibraţiilor.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că tânărul, prin folosirea acestui dispozitiv audio, a fraudat mai multe examene la facultatea la care este student în anul III, fiindu-i comunicate de către diferiţi apropiaţi, prin intermediul dispozitivului, materia de examen, în vederea promovării testelor. Din cercetări s-a mai stabilit faptul că tânărul a fraudat alte examene, prin substituire de persoană, respectiv a trimis un coleg să se prezinte şi să susţină examenele în numele său.
În continuare, faţă de T.S.I. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în declaraţii şi instigare la fals privind identitatea, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 294 si art. 25 raportat la art. 293 din Codul Penal.
Pe internet se găseşte o bogată ofertă de asemenea sisteme „spy”, la preţuri accesibile, între 300-700 lei. Modelele de nanocăşti se folosesc împreună cu diferite accesorii: telefon mobil modificat, colier bluetooth, colier handsfree, pix, ceas. „Casca intră complet în ureche, deci nu se observă absolut nimic din exterior şi nu sunteţi suspect cu nimic. Acest dispozitiv reprezintă cel mai discret mod de a comunica”, ne asigură distribuitorii on-line.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea