ȘTIREA TA: Propunere pentru administrația locală din Alba Iulia. Să se monteze indicatoare pentru bicicliști, care să-i atenționeze că este interzis să pedaleze pe trecerile de pietoni

Paul Voicu - Primar 2020

Un cetățean din Alba Iulia propune administrației locale montarea unor indicatoare la trecerile de pietoni din oraș, care să le atragă atenția bicicliștilor că atunci când traversează pe zebră trebuie să coboare de pe bicicletă.

Acesta a trimis și o imagine cu un astfel de indicator, care înfățișează un biciclist ce traversează trecerea de pietoni pe lângă bicicletă, așa cum e corect, legal și normal.

ELIT

”În Sibiu există astfel de indicatoare de ceva timp. Ar trebui să se monteze și la noi. E o propunere foarte bună, deoarece avem bicicliști care o fac și nu sunt puțini. În plus, nu puține au fost cazurile când au avut loc accidente din această cauză”, ne scrie cetățeanul.

Reamintim că cei care traversează strada pe bicicletă, la trecerile de pietoni, pot primi amenzi usturătoare.

Mihail David - 2020

——————–——–

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pe adresa redactieonline@unirea-pres.ro sau pe pagina de Facebook, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Petru 17 septembrie 2017 at 15:51

Ma mira o astfel de propunere. De ce nu am interzice total accesul biciclistilor in acsst oras. Inca nu am vazut nici o propunere care sa stimuleze folosirea bicicletei ma mijloc de transport alternativ. Constat ca mersul pe bicicleta este vazut ca ceva de „duminica” sau ca un moft. Daca nu ar fi asa am vedea mai multe lucruri facute pentru a incuraja utilizarea bicicletei in mod curent. In definitiv , la cite s-au facut in interesul biciclistilor, un semn de interzicere este foarte necesar.
Propunerea nu iese din tipologia comunista.

Andi 17 septembrie 2017 at 20:36

@Petru
Prietene da iti dau dreptate ca nu s-au facut multe din pacate in beneficiul biciclistilor. Dar un astfel de semn sa stii ca nu e chiar aiurea. Eu ma dau cu bicicleta destul de mult si respect reg de circulatie dar ma enervez cand vad ca altii biciclisti circula de parca ar fii toata strada a lor. Era sa iau la volan vreo 2-3 pe capota pe zebra din cauza ca te asiguri de pietoni si nu de bezmetici care vin cu viteza pe bicicleta si cred ca au tot dreptul din lume sa treaca pe ea. Si tot ei cu gura mare. Stii ca in codul rutier scrie ca e interzis traversarea trecerii de pieptoni pe bicicleta?

Tara lui Papura Voda 17 septembrie 2017 at 17:05

Cred ca mai degraba ar fi nevoie de indicatoare care sa ii faca pe majoritatea „soferilor” sa inteleaga ca sensurile giratorii au doua benzi si nu se trece de pe una pe alta atunci cand intri in ele.

dolfi 17 septembrie 2017 at 20:38

restul problemelor din trafic sunt rezolvate. Toate. Mai ales parcarile.
Cat despre biciclisti, contrar unora care fie au inca mentalitate de activist imputzit, sau nu-si dau jos c*ru din rable nu toti ne „dam” cu bicicleta. Eu spre ex. fac in medie 300-400 km lunar pe bicicleta. Face bine la sanatate…. si la buzunar…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...