Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea Ta

ȘTIREA TA| Noii gunoieri din ALBA IULIA „merg”, încă, la ralanti: Mai multe CABINETE MEDICALE afectate de stângăcia RER Vest – RETIM

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ȘTIREA TA| Noii gunoieri din ALBA IULIA „merg”, încă, la ralanti: Mai multe CABINETE MEDICALE afectate de stângăcia RER Vest – RETIM

„Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs, de râs în hohote” , așa ar putea fi definit modul în care noul operator de salubritate, asocierea RER – Vest RETIM, prestează serviciile ce i-au fost atribuite în municipiul Alba Iulia.

În teorie, asocierea de firme de casă ale PNL, precum sunt descrise de presă, nu ar avea absolut nici un motiv pentru care să nu presteze așa cum se cuvine serviciul pe care și l-a asumat, mai ales că percepe pentru acesta cel mai mare tarif din Regiunea Centru a României.

Primăria Alba Iulia i-a acordat RER – Vest RETIMului  chiar și o păsuire, i-a prelungit perioada de acomodare, spre deosebire de vechiul operator actualii gunoieri au sub propriul control și Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos, „cel mai mare din Transilvania”.

După episodul de la Spitalul Județean când un munte de gunoaie zăcea în curtea SJU Alba și intervenția promptă a Direcției pentru Sănătate Publică Alba, care i-a mustrat pe gunoieri și le-a promis amenzi, noul operatorul nu a „călcat accelerația” și continuă să opereze într-un mod stângaci, pe care unii mai răutăcioși din fire l-ar putea interpreta ca fiind un act de sfidare la adresa cetățenilor din Alba Iulia.

Operatorul lansează în presă comunicate prin care anunță câte contracte au mai fost semnate, dar omite adeseori să specifice numărul total necesar, astfel progresul din acest punct de vedere este greu cuantificabil.

Chiar și acolo unde există un contract cetățenii se plâng, în multe cazuri,  că nu beneficiază, încă, de pubele, precum este și cazul mai multor cabinete medicale, a căror reprezentanți, sub protecția anonimatului, ne semnalează faptul că activitatea unităților ce se îngrijesc de sănătatea oamenilor sunt afectate de modul stângaci în care Asocierea RER Vest – RETIM alege să își onoreze înțelegerea contractuală.

Până în prezent, și-n trecutul apropiat, după preluarea atribuțiilor de către noi gunoieri,  cu excepția Direcției pentru Sănătate Publică Alba, intervenția autorităților din Alba Iulia a fost timidă ori chiar „invizibilă” fiindcă a lipsit cu desăvârșire, iar cetățenii încep să se simtă cum ar spune o vorbă românească : „a nimănui”.

Acest haos îți dă de gândit: Ce mod de organizare are acest nou operator? Dacă în punctele cheie, precum sunt cabinetele medicale, nu a acordat o atenție suplimentară? Care, de altfel, nici nu ar fi fost necesară dacă lucrurile ar fi fost făcute „ca la carte”.

Este de umărit cât are să mai fie „valabilă” această etichetă de „NOU” cât timp modul deficitar în care această asocierea RER Vest – RETIM va mai fi tolerată și nesancționată. Fiindcă nimeni, nici un cetățean, ori persoană juridică nu dorește altceva decât NORMALITATE.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru

Ziarul Unirea

Publicat

în

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru Lipsa unor medici specialiști pediatri se simte tot mai acut la Alba Iulia. Un nou caz a fost semnalat de un părinte care, ajuns din nefericire cu micuțul la secția primiri urgențe, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea