Rămâi conectat

Ştirea zilei

ȘTIREA TA: Cetatea Alba Carolina mereu surprinzătoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ne-am obișnuit în ultima vreme ca, în plimbările noastre prin Cetatea Alba Carolina, să întâlnim din loc în loc statui – personaje din trecut realizate și amplasate în așa fel încât să încânte ochiul și să se integreze în atmosfera medievală pe care autoritățile au dorit să o creeze prin proiectul de reabilitare a ”inimii orașului”.

Ce te faci însă când te întâlnești cu… nici nu știm cum să-i spunem, obiectul din poza alăturată, ”aterizat” în imediata apropiere a Catedralei Ortodoxe și fără nicio legătură cu restul peisajului? Nu poți decât să-i postezi poza pe pagina de Facebook și să pornești o dezbatere asupra semnificației sale, așa cum a făcut unul dintre albaiulienii care și-au făcut un obicei în a promova prin imagini municipiul nostru.

Noi spunem că obiectul de artă, foarte interesant de altfel dacă ar fi avut alt amplasament, a fost făcut ca să-i țină de urât ”rotorului” care se plictisea singur și neînțeles de majoritatea lumii, aflat în apropiere, despre care albaiulienii și-au făcut de ani de zile o părere.

Alții au spus că semnifică luminița de la capătul tunelului; gaura prin care se ”scurg” banii de la buget; modul în care se împarte ”cașcavalul” (gaura semnificând ceea ce mai rămâne pentru oraș); sau pavelele care nu mai au loc orizontal și ar trebui puse de acum încolo vertical…

Desigur, sunt opiniile unor oameni care din start recunosc că nu sunt critici de artă, dar care declară în unanimitate că ar dori să afle detalii oficiale atât în ceea ce privește semnificația obiectului, cât mai ales privind cheltuielile cu realizarea lui.

Vom încerca săptămâna viitoare să le satisfacem această curiozitate. Până atunci vă invităm și pe dumneavoastră, cei care citiți acest articol să vă spuneți părerea despre noua operă de artă amplasată în Cetatea Alba Carolina.

Foto: facebook.com (Alba Iulia orasul meu)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea