Rămâi conectat

Societate

Ştefan şi Sofia Nagy – o familie model, la „Nunta de diamant”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024


Astăzi, Ştefan şi Sofia Nagy din Alba Iulia sărbătoresc împlinirea a 60 de ani de căsnicie. Performanţa e cu atât mai lăudabilă, iar modelul de bună convieţuire şi mai demn de urmat, cu cât nu li s-a acordat nicio şansă din partea rudelor, cunoscuţilor şi prietenilor, că vor îmbătrâni împreună. De ce? Pentru că dânsul este maghiar iar dânsa este româncă! Povestea lor a început la Aiud, în oraşul copilăriei amândurora. Ştefan era tovarăş de joacă cu fraţii Sofiei dar, fiind cu 7 ani mai mare decât ea, nu o prea băga în seamă. În adolescenţă fiecare a mers pe calea lui şi nu s-au prea văzut. Abia când Ştefan Nagy s-a întors din armată a avut surpriza să observe că fetiţa de altădată era o domnişoară de 19 ani, răpitor de frumoasă. Imediat a dorit-o şi a luat-o de soţie. Din păcate, nici Biserica Reformată şi nici Biserica Ortodoxă nu au acceptat atunci să oficieze slujba religioasă de cununie, decât dacă unul dintre soţi trecea la religia celuilalt.
Viaţa lor împreună nu a fost uşoară. Dar împreună, cu înţelegere şi iubire, au depăşit toate greutăţile şi au ştiut să se bucure de toate ale vieţii în cuplu. O zi memorabilă pentru cei doi a fost sărbătorirea a 50 de ani de căsnicie, „Nunta de aur”, când naşii lor, Ion şi Octavia Bălgrădean, le-au organizat la Alba Iulia… cununia religioasă. Atunci, un preot ortodox a acceptat să oficieze slujba ce le fusese refuzată cu 50 de ani în urmă, o slujbă la care au asistat emoţionaţi copiii şi nepoţii celor doi „miri”. Astăzi Ştefan Nagy are 85 de ani iar Sofia are 78 de ani, şi se bucură amândoi de sănătate, pace şi fericire, alături de familie. O familie care numără 2 fiice, 4 nepoţi şi 5 strănepoţi. Toţi aceştia îi preţuiesc pe „moşu’ şi buni” ca pe o comoară, nutrindu-se din înţelepciunea lor şi din căldura iubirii părinteşti. Ei vor fi astăzi în jurul celor doi la „Nunta de diamant” şi le vor ura „La muţi ani, fericiţi!”, urare la care ne alăturăm şi noi.
Ioan HĂNŢULESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea